ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Aπό την σύσκεψη της εφημερίδας στο «πάρτι» της πλατείας


«Χθες το βράδυ ήμουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου» γράφει ο δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών" Δημήτρης Κανελλόπουλος και αναφέρει πως άφησε στη μέση την σύσκεψη και έφυγε.. για τη Κυψέλη για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα παρουσιάζουν τα κανάλια. Διαβάστε σε περιγραφή δική του:
Το τηλέφωνο έπεσε γύρω στις 10 το βράδυ, ενώ κάναμε τη βραδινή σύσκεψη στην εφημερίδα και το έβαλα σε ανοιχτή ακρόαση να το ακούσουν όλοι.
«Ελα Δημήτρη, είμαστε στη Φωκίωνος Νέγρη και πίνουμε ποτό, έλα, έχει κόσμο. Και θα πάμε μετά και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου». Τι να κάνω κι εγώ, έκανα την καρδιά μου πέτρα και πήγα. Για... ρεπορτάζ. Και για να μη χάσω χρόνο άφησα τη σύσκεψη στη μέση - έδωσα οδηγίες στον Τάσο Παππά, δεν ανησυχούσα.
Στις 10 και μισή που έφτασα στην Κυψέλη γινόταν ένας μικρός χαμός. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση, έχει καταργηθεί εκ των πραγμάτων. Το είδα και το Σάββατο στην πλατεία Προσκόπων που επίσης είχε πολύ κόσμο. Το ίδιο γινόταν σε όλες τις πλατείες στην Αθήνα (και στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι και παντού) εκτός από μία: την πλατεία Βαρνάβα που τη φύλαγε η αστυνομία ώστε να την παρουσιάζουν, καμαρώνοντας, τα κανάλια.
Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Ποτά κανονικά, νεαρός κόσμος, χωρίς ιδιαίτερο συνωστισμό ωστόσο, χωρίς μουσικές. Και χωρίς μάσκες οι περισσότεροι. Απλωμένοι όλοι στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, σε παγκάκια και παρτέρια, να συζητούν ήρεμα και ωραία. Ούτε πάρτι, ούτε εξαλλοσύνες, τίποτε από αυτό που μας παρουσιάζουν κάθε βράδυ τα έξαλλα κανάλια. Και αν θέλεις να κρατήσεις απόσταση την κρατάς, δεν πλησίασα άνθρωπο πιο κοντά από τα δύο μέτρα.
Τη λύση την έχουμε πει εδώ και εβδομάδες που έφτιαξε ο καιρός, αλλά η κυβέρνηση είναι ανίκανη ακόμα και να τη σκεφτεί: ανοιχτή εστίαση σε ανοιχτούς χώρους. «Χθες το βράδυ είχαμε 600 άτομα στην πλατεία, αν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά κανονικά με τραπεζοκαθίσματα θα ήταν 300 τα άτομα, όσο η δυναμική των καταστημάτων», μου είπε μία ιδιοκτήτρια ενός καφέ-μπαρ.
Ανοιχτή εστίαση λοιπόν να απλωθεί ο κόσμος με ασφάλεια. Αλλά πού να το καταλάβει μία κυβέρνηση που χρειάστηκε δύο μήνες για να καταλάβει πως η επέκταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα. Δύο μήνες για να βγει η (γνωστή) Αριστοτελία Πελώνη να παραδεχτεί το λάθος τους, όταν όλος ο κόσμος το κατάλαβε από το πρώτο Σάββατο που το έζησε.
Πλατεία Αγίου Γεωργίου λοιπόν γεμάτη με νέους. Γεμάτη με όλους αυτούς που τους κατηγορούν, από τα τηλεοπτικά στούντιο, 60αρηδες καλοταϊσμένοι και καλοζωισμένοι δημοσιογράφοι.