ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Λ. Γρηγοράκος για τη μάχη με τον κορωνοϊό: Ήμουν δύο μήνες στην εντατική, έχασα 42 κιλά


Για την πολύμηνη περιπέτειά του με τον κορονοϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.. μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης. Ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.
«Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο κ. Γρηγοράκος. «Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία» είπε.

Πώς κόλλησε

Ο πρώην υπουργός και γιατρός περιγράφοντας το πώς κόλλησε κορονοϊό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει. «Δουλεύω σε ιδιωτική μονάδα. Πήρα ένα περιστατικό από τροχαίο το οποίο είχε αρνητικά τεστ. Κάναμε ό,τι έπρεπε και προφυλαγμένοι, ήταν νέο παιδί, 38 χρονών. Μετά από δύο μέρες το δικό μας PCR βγήκε θετικό, το πάθαμε εγώ και η νοσηλεύτρια. Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».
«Ο ιός αυτός έχει φοβερό ένστικτο επιβίωσης, μεταλλάσσεται. Πρέπει να αναπτύξουμε το αίσθημα επιβίωσης, δημιουργώντας μηχανισμούς». κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.