ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στον Alpha για το «Bachelor»


Έχοντας δεχτεί συνολικά... 26 καταγγελίες για 24 από τα 34 επεισόδια του «Bachelor», το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμωρήσει τον Alpha με συνολικό πρόστιμο 100 χιλιάδων.. ευρώ. Συγκεκριμένα, 50 χιλιάδες ευρώ για «την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά» και άλλες 50 χιλιάδες ευρώ για «την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών». Την ίδια στιγμή που το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς παίζει τρέιλερ για τον νέο κύκλο του ριάλιτι, έχοντας ανοίξει την πλατφόρμα για τη δήλωση συμμετοχών.
Στο σκεπτικό του το ΕΣΡ αναφέρει ότι «οι εκπομπές αυτές ως προς το συνολικό τους περιεχόμενο χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υποβαθμισμένη ποιότητα προγράμματος, και οπωσδήποτε ποιότητα αναντίστοιχη προς την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τις λοιπές ως άνω διατάξεις, η οποία κατ’ επέκταση προσέβαλε και την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλούμενη εταιρεία διοικητική κύρωση, και δη εκείνη του προστίμου, για τις παραβάσεις αυτές. Η, μετά τον έλεγχο 24 έναντι 34 συνολικά επεισοδίων της εκπομπής και όχι ενός μεμονωμένου επεισοδίου, διαπίστωση ότι το συνολικό περιεχόμενο της επίμαχης εκπομπής εμφανίζει το ίδιο επαναλαμβανόμενο ύφος και προβάλλει ίδιες συμπεριφορές μεταξύ των διαγωνιζομένων και μεταξύ αυτών και του πρωταγωνιστή, αφενός μαρτυρά κατά την κοινή αντίληψη εκπομπή υποβαθμισμένη από ποιοτικής απόψεως που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του τηλεθεατή και αφετέρου τον εξακολουθητικό χαρακτήρα της παράβασης αυτής».
Στην απόφαση παρατίθενται και ατάκες που ακούστηκαν στο αμφιλεγόμενο ριάλιτι και οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όπως «νιώθω πολύ τυχερός, γιατί τόσες γυναίκες λικνίζονται γύρω μου», «θεωρώ ότι έχεις το πιο γυναικείο κορμί στο σπίτι, το πιο ελκυστικό», «δεν το κρύβω η Ραφαέλα ήταν πολύ σέξι πάνω στο τραμπολίνο» κ.ά. από τον ίδιο τον «Bachelor», Παναγιώτη Βασιλάκο, αλλά και πολλές άλλες όπως «είστε ελεεινές!», «γουρούνα είσαι κοπέλα μου», «αυτή η χωριάτα τι του λέει τόση ώρα;», «η Χριστίνα να βουλώσει το στόμα της», «θα την φυτέψω», «θα σε πνίξω, δεν σου την χαρίζω, να το ξέρεις», «άντε, σούργελο δεν μπορώ», «Ραφαέλα έχεις βγάλει έναν κωλοχαρακτήρα», «ξεκάθαρα είναι διαχειρίσιμη και είναι σαν ζώο» κ.ά. από τις παίκτριες-υποψήφιες «νύφες».
- από το e-tetradio