ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Παπάδες-Λοιμωξιολόγοι: 5-0!


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πρώτα ήταν που βγήκε η εφημερίδα «δημοκρατία» και αποκάλυψε τμήμα από τα πρακτικά της περιβόητης Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων.. Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, για να είμαστε πιο ακριβείς.
Όπου μάθαμε πρώτον ότι τηρούνταν πρακτικά κανονικά και με το νόμο και με το νι και με το σίγμα και όχι τίποτις σημειώσεις της κακιάς της ώρας και δεύτερον ότι οι «ειδικοί» της Επιτροπής απλώς λέγανε «ναι» και «μάλιστα» και «διατάξτε» σε όσα τους φέρνανε κάθε φορά ως ημερήσια διάταξη τα στελέχη της κυβέρνησης. Κι άμα διαφωνούσανε, το ανοίγανε το στοματάκι τους αλλά μόνο μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Για να καταγραφεί, δηλαδή, στα πρακτικά και να έχουνε τη φωλίτσα τους καθαρή. Έξω στον κόσμο, μούγκα στη στρούγκα και αρραγές μέτωπο, τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά που τραγουδούσε κι ο Γιώργαρος ο Κοινούσης.
Τέλος πάντων, πολυσέλιδα ήταν τα αφιερώματα της «δημοκρατίας», όπως και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για το ζήτημα.
Και το Υπουργείο Υγείας;
Το Υπουργείο Υγείας απάντησε με μια ανακοίνωση του τύπου «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους», όπου επιτίθετο στους Συριζαίους, διότι:
«Παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον επιλέγουν το δρόμο του διχασμού.
Για μία ακόμη φορά, προσβάλλουν τους επιστήμονες που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης εργάζονται νυχθημερόν με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη από την Κυβέρνηση».

Για την ταμπακέρα ούτε λέξη, σαν να λέμε, για το δημοσίευμα της εφημερίδα ούτε κουβέντα, στον Αλέξη μόνο να την πέφτουμε και στα συντρόφια του, μπας και ξυπνήσουν τα εξαρτημένα αντανακλαστικά των φιλοκυβερνητικών ψηφοφόρων και αρχίζουν τις μούντζες.
Οι πρώτοι που ξύπνησαν, όμως, ήταν οι παπάδες!
Και πολύ λογικό το βλέπω, μιας και σιμά κοντά είναι το Πάσχα, μιας από τις μεγαλύτερες μπίζνες της Χριστιανοσύνης και ευκαιρία επίσης μεγάλη να μπαλωθεί καμιά τρύπα απ’ αυτές που χάσκουν στα παγκάρια λόγω κορωνοϊού. Κι επειδή ο Ιερώνυμος δεν είναι κανένα χάπατο να περιμένει από την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, ακολούθησε το παράδειγμα του Μωάμεθ και πήγε ο ίδιος στο βουνό. Ήτοι, φρόντισε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Κι εκεί, λοιπόν, που μιλάγανε για τα καριοφίλια, τις φουστανέλες και για το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια Γιάννα Αγγελοπούλου στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, βρήκε ευκαιρία ο Αρχιεπίσκοπος και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αιτήματα της Εκκλησίας.
Τα οποία αιτήματα τα είχε υποβάλλει εδώ και μέρες η Ιερά Σύνοδος στην Υπουργό Παιδείας, αλλά γιατί να μην τα φρεσκάρει ο Ιερώνυμος, επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως που λέγανε και παλαιότερα. Κι επειδή η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα κι επειδή ευχαριστημένες εμφανίσθηκαν και οι δύο πλευρές κι επειδή δεν άκουσα κάτι για διαφωνίες, μάλλον οριστικοποιήθηκε το πακετάκι για το Πάσχα:
Αυξάνουμε τους πιστούς εντός των ναών, κάνουμε υπαίθρια περιφορά, τσιτώνουμε τα μεγάφωνα, κάνουμε τέσσερις λειτουργίες κλπ. κλπ.
Και θα πάει σήμερα στους «ειδικούς» της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (συγγνώμη, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες) για να το καταπιούν αμάσητο όπως καταπίνουν τα χηνάρια την τροφή τους. Τουλάχιστον στη δική τους περίπτωση προκύπτει φουά γκρα, ενώ τώρα μόνο έσοδα για την Εκκλησία αναμένονται. Και υψηλό πρεστίζ, φυσικά, μιας και κατάφερε για μια ακόμη φορά να επιβάλλει τους όρους της. Αλλά αυτό το ξέραμε από τότε που έσπευσε ο «πες κι εσύ Σωτήρη» να ψάλλει εν μέσω πρώτης καραντίνας…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost