ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Κύριε Γεωργιάδη έχετε γράμμα!


Χαίρε υπουργέ Αναπτύξεως και συναφών αρμοδιοτήτων.
Εστίαση. Πονεμένη ιστορία. Πολλοί υποστηρίζουν-και δεν έχουν άδικο- ότι το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μείωνε δραματικά τις συγκεντρώσεις, των νέων.. ανθρώπων κυρίως, σε ανοιχτούς χώρους.
Κύριε Γεωργιάδη συνεχώς δηλώνετε ότι οι εισηγήσεις σας στην αρμόδια Επιτροπών των Επιστημόνων είναι να ανοίξει επιτέλους η εστίαση αλλά δεν εισακούγονται. Αλλά, και να με συγχωρήσετε, οι συνεχείς δηλώσεις σας είναι ταυτόχρονα και συνεχείς διαψεύσεις. Τελικά πιστεύω ότι πλέον καταφεύγετε σε ρητορικά εφέ αποφεύγοντας να μας πείτε την μόνη αλήθεια: Δεν θα ανοίξει εστίαση πριν το Πάσχα. Τι πιο απλό. Να ξέρουμε και 'μεις, να ξέρουν και οι ταλαιπωρημένοι επιχειρηματίες αυτής την κατηγορίας.
Η σκέτη αλληλεγγύη στην κατηγορία αυτών των επαγγελματιών την οποία απλόχερα προσφέρετε με δηλώσεις σας και ωραία λόγια δεν αποδεικνύει έναν ουσιαστικό τρόπο παρέμβασης. Το να μας λέτε κάθε τόσο πόσο λυπάστε και ότι συμμερίζεστε τους ανθρώπους αυτούς δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι μας κούρασε πολύ.
Έφτασε η ώρα κύριε Υπουργέ να αλλάξετε ρεπερτόριο.
Το ερώτημα που θέλω να σας θέσω είναι ένα και μοναδικό: Προτιμάτε κύριε Γεωργιάδη να μαζεύονται 500-600 άτομα σε μια πλατεία ή μήπως θα ήταν καλύτερα να έχουμε με τάξη και έλεγχο 300-400 άτομα καθήμενα στα καφέ και εστιατόρια στον ίδιο χώρο;
Ξέρω είστε έτοιμος να μου πείτε ότι και οι υπόλοιποι μέχρι το 600 που θα πάνε. Εύκολη η απάντηση. Στην δική τους γειτονιά, στα δικά τους στέκια. Γιατί τώρα αυτοί οι 600 ή οι 1.000 έρχονται από πολλές γειτονιές της Αθήνας.
Ελπίζω να λάβατε το γράμμα μου και να επιμείνετε στην επιτροπή ώστε επιτέλους να εισακουστεί η πρόταση σας. Όλα αυτά φυσικά εάν και εσείς συμφωνείτε με όσα σας έγραψα.
Μετά τιμής
Η. Ρώδης / newpost