ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μαθήματα γλώσσας στον Σκάι· τα χρειάζονται επειγόντως κάποιοι...


Βουτάνε στον βυθό τού Φαλήρου και βγάζουν μαργαριτάρια -γλωσσικά... Στις προάλλες είπαν τη γνωστή αξίνα, το σκαπτικό εργαλείο, άξινα –τον τόνο στο α. Τώρα ο ένας του ραδιοφωνικού.. διδύμου (δεν έχει σημασία να ξαναγράψουμε ποιου) μας πληροφόρησε ότι είμαστε όμορος λαός με τον λαό της Κύπρου.
- Όμορος; είπε ο άλλος.
- Όμορος… Ένας λαός είμαστε, ένας λαός, δύο κράτη, επέμεινε ο... Φατσέας του ραδιο-φονικού Σκάι.
Κανένα μαθηματάκι γλώσσας δεν θα κάνουν εκεί, στο Φάληρο; Επειγόντως να μάθουν τις διαφορές των όρων «έθνος», «λαός», «κράτος». Και να πληροφορήσουν όποιον δεν ξέρει (φυσικά και ΔΕΝ είναι πολλοί) την κυριολεκτική έννοια του όρου «όμορος». Όμορος δεν σημαίνει ότι «είμαστε ένας λαός». Σημαίνει ότι είμαστε γείτονες. Και η Κύπρος δεν είναι και τόσο... όμορος με την Ελλάδα. Υπάρχουν πιο όμορες χώρες (αν δεχτούμε τον όρο για την περίσταση) με τις οποίες δεν την συνδέει η ίδια γλώσσα, ο ίδιος πολιτισμός, η ίδια θρησκεία.
Ας πάρει, όποιος χρειάζεται -στον Σκάι ή όπου αλλού στα Μέσα Ενημέρωσης-, μια πνευματική... αξίνα για να καλλιεργήσει το πνεύμα του. Ιδιαίτερα όταν αυτό επιχειρεί να γίνει «πνευματώδες» για να κουνάει το δάχτυλο σε άλλους, επιτιμητικά ή σαρκαστικά.
- από το Harddog