ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Προφανώς o Σκέρτσος δεν κατάλαβε τι είπε... (ή μήπως όχι;)


Aκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Δηλώνει το παρακάτω: "Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει τη στιγμή αυτή κοινωνική ειρήνη και αυτή τη δυνατότητα.. μπορεί να την επιβάλλει μόνο η αστυνομία."
Μεγαλύτερη παραδοχή αποτυχίας δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει εκ μέρους της κυβέρνησης. Αν την κοινωνική ειρήνη μπορεί να την επιβάλλει μόνο η αστυνομία σημαίνει πως η κυβέρνηση δοκίμασε (;;;) κάθε άλλο μέτρο κοινωνικής παρέμβασης και καταλλαγής, απέτυχε και τώρα της έχει μείνει μόνο η καταστολή. Προφανώς ο Σκέρτσος δεν κατάλαβε τι είπε. Αλλά μάλλον είπε αυτό που αποτελεί κυβερνητική επιλογή πλέον. Χαιρετίσματα.
Ακόμη, αν η κυβέρνηση ρίχνει τα βάρη περί "κοινωνικής αναταραχής" στην αντιπολίτευση, αυτό επίσης είναι ομολογία πλήρους αποτυχίας. Αν τα γκάλοπ σε φέρνουν να προηγείσαι 20 μονάδες από τον επόμενο, και παρόλα αυτά η κοινωνία εμφανίζεται ανυπάκουη, αδιάφορη, αρνητική στα κελεύσματα σου (από το πιο απλό, να φορά π.χ. σωστά μια μάσκα μέχρι το πιο σύνθετο να διαδηλώνει εναντίον σου) τότε κοιτάς τι έχεις κάνει λάθος και όχι τι εκμεταλλεύεται πολιτικά ο απέναντι σου (που είναι τόσο σκορποχώρι κι αυτός, που πρακτικά αδυνατεί να οργανώσει αυτά που φαντασιώνεσαι ότι οργανώνει).
- από το fb του δημοσιογράφου Χρήστου Κτενά