ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Μετά από πέντε ημέρες αστυνομικής κτηνωδίας, θυμήθηκε την αυτοσυγκράτηση


Γρήγορα αντανακλαστικά δείχνει το Μαξίμου στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά και με κυνικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα καλώντας σε... αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, όταν εδώ και αρκετές ημέρες όπου ο ομάδες κρούσης του Μ. Χρυσοχοΐδη αλωνίζουν στις γειτονιές ξυλοκοπώντας πολίτες δεν έχει πει κουβέντα.
Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός αφήνει σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση, επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικός δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει».

Το μήνυμα Μητσοτάκη:
«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει.
Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ' όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.
Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω.
Καταδικάζουν τα κόμματα τα επεισόδια
Τις σημερινές εικόνες έντασης έχουν ήδη καταδικάσει με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

ΣΥΡΙΖΑ:
Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.
Η βία δεν απαντιέται με βία.
Η βία μόνο δικαιώνει τη βία.

Κίνημα Αλλαγής:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού απόψε στη Νέα Σμύρνη.
Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα.
Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί.
Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα.
Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται.
Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται».

ΚΚΕ:
«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.
Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει».