ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πένθος στο ελληνικό θέατρο...


Έφυγαν από τη ζωή οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης...

Βαρύ πένθος στο ελληνικό θέατρο καθώς -ξημερώματα Πέμπτης- έγινε γνωστό πως δυο σπουδαίοι ηθοποιοί, οι Κωστής Μαλκότσης και Θεόφιλος Βανδώρος, έφυγαν από τη ζωή. Την δυσάρεστη.. είδηση έκανε γνωστή μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας:
«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί.. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις... Μεγάλη θλίψη»
Ήταν τέτοιο το σοκ μάλιστα που πολλοί διαδικτυακοί του φίλοι τον ρωτούσαν αν ισχύει η είδηση και εκείνος τους απαντούσε πως το έχει επιβεβαιώσει από το φιλικό περιβάλλον των ηθοποιών.
  • Ο Θεόφιλος Βανδώρος, που πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.
Γεννημένος στην Αθήνα, γιος του επίσης ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College ψυχολογία και κοινωνιολογία. Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο Θεόφιλος Βανδώρος, έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.ά.
Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.ά.
Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.
  • Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγος του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή. Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.
Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο»...