ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Εκατό γιατροί απαντούν στον Γ. Παπαχρήστο των «Νέων» για τα... «βλακώδη» αιτήματά τους


Απάντηση έστειλαν εκατό μάχιμοι γιατροί και μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστο, ο οποίος.. χαρακτήρισε τα αιτήματά τους «λαϊκίστικα» και «βλακώδη».
Η ανακοίνωση που υπογράφεται από 100 μέλη της ΟΕΝΓΕ απαντά μεταξύ άλλων στους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου για τα περί ένδειας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας -σε σχέση με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
Παράλληλα, οι 100 γιατροί κάνουν λόγο για την «πιο τρανή απόδειξη της ταξικής μεροληψίας των “ανεξάρτητων” και “έγκριτων” δημοσιογράφων όταν είναι να θιχτούν τα ιερά και όσια της κερδοφορίας και της ιδιοκτησίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των 100 μελών της ΟΕΝΓΕ:
«έγκριτος» δημοσιογράφος, με άρθρο του σε ηλεκτρονικό μέσο ιδιοκτησίας γνωστού εφοπλιστή την Παρασκευή 5/3/2021, βάλλει με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος κατά της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και συνολικά του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος, χαρακτηρίζοντας τα αιτήματά μας «λαϊκίστικα» και «βλακώδη, που προσιδιάζουν σε κωμωδία παρά σε κανονική πολιτική…».
Ποιες είναι οι «βλακείες» και οι «λαϊκισμοί» κατά τον «έγκριτο» δημοσιογράφο:
1. Η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους για τις ανάγκες της πανδημίας, η ένταξη τους στο σύστημα των εφημεριών για να νοσηλεύουν Covid και non Covid περιστατικά.
Ο κ. Παπαχρήστος θεωρεί προφανώς σοφία, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στενάξει από το βάρος της 11μηνης πανδημίας, οι υποδομές και οι ΜΕΘ του έχουν εξαντληθεί και που (λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων) παραμένει εξαιρετικά υποστελεχωμένο, οι κλινικάρχες να χαίρουν προστασίας και ασυλίας. Η κυβέρνηση να «συζητά εποικοδομητικά μαζί τους» αλλά να μη δίνουν ευρώ από την πολυετή υπερκερδοφορία τους για τη στήριξη του λαού που υποφέρει από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Να αρνούνται τη νοσηλεία έστω και ενός περιστατικού Covid για να μη «λερώσει» το χλιδάτο μαγαζί τους, αλλά να μη συμβάλλουν ούτε και στα περιστατικά γενικής νοσηλείας πλην ελαχίστων και πάντα υπό τον εκβιασμό να πληρωθούν διπλά και τριπλά νοσήλια.
Για να δικαιολογήσει τους κλινικάρχες και την κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν έχουν ούτε τον εξοπλισμό αλλά ούτε και την τεχνογνωσία οι γιατροί τους να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά». Καλά σε μικρά παιδιά μιλάει; Τα υπερσύγχρονα πολυόροφα κτίρια του ιδιωτικού τομέα που νοσηλεύουν την πλουτοκρατία και τις ελίτ αυτού του τόπου, με τους ασθενείς πελάτες και τις συμβάσεις με τους πολυεθνικούς ομίλους της ασφάλισης, που διαθέτουν σύγχρονους θαλάμους νοσηλείας, ΜΕΘ και χειρουργείων δεν έχουν την υποδομή και τον εξοπλισμό; Και την έχουν τα δημόσια νοσοκομεία που είναι κτίρια 70 και 100 χρόνων; Τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία «έγκριτοι» δημοσιογράφοι σαν τον κ. Παπαχρήστο τα καθύβριζαν καθημερινά, καλώντας την κυβέρνηση να τα ιδιωτικοποιήσει και να δώσει τις τεχνικές και βοηθητικές υπηρεσίες σε υπεργολάβους; Και οι γιατροί τους – αρκετοί (μεγαλο)γιατροί και καθηγητές – δεν έχουν την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουν τη νόσο Covid; Στην τηλεόραση όμως έχουν την τεχνογνωσία να βγαίνουν καθημερινά ως μέλη της επιτροπής ειδικών πχ η κ. Γιαμαρέλου, ο κ. Γώγος, και να κουνάν το δάχτυλο στον απρόσεκτο λαό και την ατομική ευθύνη; Τι φριχτός λαϊκισμός….
Συνεχίζει όμως ακάθεκτος ο κ. Παπαχρήστος θέτοντας με στόμφο το μεγαλειώδες ερώτημα: «Συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό; Συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία; Επίταξη χωρίς αποζημίωση; Για ποιο λόγο; Με την ΟΕΝΓΕ τα έφτιαξαν οι κλινικάρχες τα νοσοκομεία τους; Και αυτό το «χωρίς αποζημίωση» τι είναι; Κάποιου είδους τιμωρία γιατί τόλμησαν να λειτουργήσουν ιδιωτικά νοσοκομεία στη χώρα; Όπου ΑΥΤΟ το ΕΣΥ το υπηρετούν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ; Και όπου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια τους φέρει ο συνδικαλισμός;»
Θου κύριε …
Τι πιο τρανή απόδειξη της ταξικής μεροληψίας των «ανεξάρτητων» και «έγκριτων» δημοσιογράφων όταν είναι να θιχτούν τα ιερά και όσια της κερδοφορίας και της ιδιοκτησίας.
Πολεμικά ανακοινωθέντα, 7000 νεκροί, μια κοινωνία για ένα χρόνο στον γύψο, οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των μικρομάγαζων, όργιο καταστολής για μια διαδήλωση και βροχές προστίμων για μια βόλτα στο πάρκο, αλλά όταν τίθεται θέμα «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» έρχεται η … καταστροφή του κόσμου: «που τα είδατε αυτά νεοκομμουνιστές. Σε ποιο μέρος του κόσμου»;
Σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας κ. Παπαχρήστο, να είστε σίγουρος ότι θα τα δούμε σύντομα. Με την εισβολή του λαού στην πάλη για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την επιβίωση του.
Διότι όλοι έχουν καταλάβει ότι αλλού είναι το πρόβλημα. Κάποιοι μέσα στην πανδημία όχι μόνο τη γλυτώνουν αλλά και βγαίνουν πλουσιότεροι, με τις κυβερνητικές και συστημικές ευλογίες. Βρείτε πιο σοβαρά επιχειρήματα να τους στηρίξετε και όχι μπαρουφολογίες!
2. Ίσως είναι περιττό αλλά σύντομα αναφέρουμε και άλλες δύο ανόητες κατηγορίες του «έγκριτου» δημοσιογράφου:
– Στηλιτεύει τη λογικότατη και υπεραναγκαία θέση της ΟΕΝΓΕ σχετικά με το ότι «όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση» με το εξής επιχείρημα: «δηλαδή, ακόμη και άχρηστος να είναι ο άλλος, να διοριστεί. Χωρίς άλλη προϋπόθεση, μόνο πτυχίο να έχει!!». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για τον «έγκριτο», το πτυχίο ιατρικής και ο τίτλος ειδικότητας σε καθιστούν «άχρηστο» για την πρόσληψη σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της πανδημίας. Τι άλλο δηλ. χρειάζεται; Πως δεν τον ανακάλυψε ως τώρα η κ. Κεραμέως για να τον προσλάβει στο υπουργείο αριστείας;
– Για το τέλος το πιο καλό, που δείχνει το πώς η στρατευμένη στα αστικά και κυβερνητικά συμφέροντα δημοσιογραφία γίνεται επιθεώρηση χαλάρωσης. Γράφει ο «έγκριτος»:
«Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, να ξεκινήσουν άμεσα (γιατί είναι σε λίστα αναμονής για ειδικότητα οι γιατροί; Γιατί για να πάρεις ειδικότητα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το πού θα την πάρεις την ειδικότητα, κοντά σε ποιον καθηγητή θα μαθητεύσεις, σε ποιο νοσοκομείο…).» Ποιος τον έχει πληροφορήσει για όλα αυτά; Εκτός των άλλων δείχνει και ασχετοσύνη για τη διαδικασία λήψης ειδικότητας. Και τι προτείνει; Να παραμείνουν οι θέσεις αυξημένης ζήτησης ειδικευόμενων κενές, οι ανάγκες σε γιατρούς να μην καλυφθούν και το ΕΣΥ να παραμείνει αθωράκιστο στην πανδημία. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του ανδρός!
3. Μετά από όλα αυτά πως να μην τελειώσει το περισπούδαστο άρθρο του ο «έγκριτος» με τον ύμνο στην κυβέρνηση γιατί ξόφλησε πρόωρα στο ΔΝΤ τα χρωστούμενα μέσω πανδημίας!
«Τα δάνεια λήγουν εντός του 2021 και του 2022. Όπως έγινε γνωστό, η χώρα μας πρόκειται σύντομα να καταβάλει στο ΔΝΤ ένα ποσό της τάξεως των 3,6 δισ. ευρώ και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για τη δεύτερη πρόωρη πληρωμή που αποφάσισε και υλοποίησε η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2019 είχε καταβάλει ένα ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Με τα τωρινά ποσά θα αποπληρωθούν 6,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά περίπου 8 δισ. ευρώ του δανεισμού από το ΔΝΤ μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ήτοι περίπου το 80% αυτού του δανείου.»
Την ώρα που ο μισός λαός ζει με 500€ το μήνα, που για το ΕΣΥ μειώνεται ο προϋπολογισμός κατά 500 εκατ. €, πανηγυρίζει που ξοφλάμε πρόωρα τους τοκογλύφους. Άξιος ο μισθός σας κ. Παπαχρήστο!

Οι υπογράφοντες:
1. Αλεξανδροπούλου Ζαφειρούλα, Αιματολόγος, Ασκληπιείο Βούλας
2. Αργύρης Χρίστος, Ακτινοδιαγνώστης, Γ. Σ. ΑΔΕΔΥ
3. Ασλάνης Δημήτρης, Οφθαλμίατρος, Ασκληπιείο Βούλας
4. Βάρτζελη Παναγιώτα, Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, ΓΝ Μεταξά
5. Βλάχος Κώστας, Νευροχειρουργός, ΓΝΑ ΚΑΤ
6. Βλάχος Στέφανος, ειδικευόμενος Παθολογίας, Λαϊκό
7. Βλάχος Σπύρος, ειδικευόμενος Γυναικολογίας, ΓΝ Χαλκίδας
8. Γαλάνη Γεωργία, Ακτινολόγος, Ασκληπιείο Βούλας
9. Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, ειδικευόμενος Νεφρολογίας, Αττικό
10. Γκιόκα Ελένη, Παιδίατρος, ΓΝ Άρτας
11. Γκιόκα Αλεξάνδρα, Ψυχίατρος
12. Γκούντας Κωνσταντίνος, ΩΡΛ
13. Γκουτσαρίδου Φωτεινή, Ακτινοδιαγνώστης, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

14. Γούναρη Παρασκευή, Νεφρολόγος, Αττικό

15. Δετοράκη Καλλιόπη, Παιδοψυχίατρος, Ασκληπιείο Βούλας

16. Διέλευσης Κωνσταντίνος, Παθολόγος

17. Δικαιάκος Μιχάλης, Ψυχίατρος

18. Δραγασάκη Μαρία, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Παλαιοχωρίου

19. Εμμανουηλίδου Μαρία, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

20. Ευθυμιάδης Βαγγέλης, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Κουφαλίων

21. Ζαχαριάς Κώστας, Πνευμονολόγος, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

22. Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Γιατρός, ΚΥ Ν. Μηχανιώνα

23. Ζιαζιάς Δημήτρης, επικουρικός Παθολόγος, Πρόεδρος ΕΙΝΑ

24. Ζιόβα Αλεξάνδρα, Επικουρική ΩΡΛ, ΚΥ Αίγινας

25. Ζολινδάκη Χρυσούλα, Αναισθησιολόγος Γ. Κ. Νίκαιας

26. Ηλιάκης Στάθης, ειδικευόμενος Ουρολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

27. Κακαβελάκη Βίκυ, επικουρική Ακτινολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

28. Καλαμάτα Αθηνά, ειδικευόμενη Νευρολογίας, Τζάνειο

29. Καλαμήτσου Σεραφεία, Παιδίατρος Εντατικολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

30. Καραβάς Αντώνης, Παθολόγος, ΚΥ Ηλιούπολης

31. Καραγεώργος Λάμπρος, Καρδιολόγος, ΓΝ Λάρισας

32. Καραγιάννης Μηνάς, ειδικευόμενος Νεφρολογίας, Αττικό

33. Καραμπέλη Μαρία, επικουρική Παθολόγος, Ερυθρός

34. Καροφυλλάκης Μάνος, ειδικευόμενος Παθολογίας, Αττικό

35. Καταραχιας Κώστας, επικουρικός Ακτινολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα, ΔΣ ΕΙΝΑΠ

36. Κατσίμπα Δάφνη, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Γεννηματά, Πρόεδρος ΕΝΙΘ

37. Κλεάνθους Στέφανος, Γενικός Γιατρός, Ασκληπιείο Βούλας

38. Κιβωτίδου Ραφαέλα, ειδικευόμενη Ορθοπαιδικής, Ασκληπιείο Βούλας

39. Κοσμοπούλου Όλγα, Παθολόγος, ΓΚ Νικαίας

40. Κοτινάς Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος Καρδιολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

41. Κλωνιζάκης Μάρκος, Ψυχίατρος αυτοαπασχολούμενος

42. Κουτσοπούλου Έμμυ, Ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ

43. Κυδώνα Χριστίνα, Παθολόγος, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

44. Κωνσταντής Δημήτριος, Ψυχίατρος, ΓΝ Κοζάνης

45. Λάμπρου Γιάννης, Χειρουργός, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

46. Λιάτση Δομνίκη, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

47. Λυσικάτου Ζαννέτα, ειδικευόμενη Χειρουργικής, ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα

48. Μανωλαράκη Μαρία, ειδικευόμενη ΩΡΛ, Ασκληπιείο Βούλας

49. Μαρίνος Νικόλαος Επικουρικός Ορθοπαιδικός, Γ.Ν Μυτιλήνης Βοστάνειο

50. Μοριχοβίτου Ανθή, Ακτινολόγος ΕΣΥ

51. Μουνδρέα Μαριάνθη, Ακτινολόγος, ΓΝ Μεταξά

52. Μουρελή Φρόσω, Ψυχίατρος

53. Μπαμπαλής Δημήτρης, Παθολόγος, ΓΝ Λάρισας

54. Μπέλτσιος Μιχάλης, Ορθοπαιδικός, Θριάσιο

55. Νικολαϊδου Ιλόνα, Εντατικολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

56. Ξυδιά Νικολέττα, Διευθύντρια ΕΣΥ, Νοσοκομείο Καλαμάτας

57. Πανέτα Μαρία, ειδικευόμενη Παθολογίας Αττικό

58. Πανοσκάλτσης Ανδρέας, ειδικευόμενος Γυναικολογίας, Αρεταίειο

59. Πανταζόπουλος Τάσος, ειδικευόμενος Ογκολογίας, Αττικό

60. Παπαδάκη Χριστίνα, Αιματολόγος, ΓΝΑ Γεννηματάς

61. Παπανικολάου Πάνος, Νευροχειρουργός, ΓΓ ΟΕΝΓΕ

62. Παπαποστόλου Αποστόλης, Παθολόγος, ΓΝ Μεσολογγίου

63. Παπίγκη Λία, Αναισθησιολόγος, Οφθαλμιατρείο

64. Πασπάτη Ιωάννα, Ορθοπαιδικός, Παίδων Πεντέλης

65. Παυλής Στρατής, Παθολόγος, ΚΥ Άντισσας

66. Παυλίδης Γιάννης, Παιδίατρος, ΚΥ Σαλαμίνας

67. Πισανίδου Πηνελόπη, Εξειδικευόμενη ΜΕΘ, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

68. Ποιμενίδου Ξένια, ειδικευόμενη Παθολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

69. Πολάκη Ολυμπία, Παιδοψυχίατρος, Ασκληπιείο Βούλας

70. Πουλικάκος Παναγιώτης Παθολόγος Εντατικολόγος

71. Ποταμίτης Νίκος, Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος ΕΝΙΖ

72. Ράπτης Γιάννης, Γενικός Γιατρός αυτοαπασχολούμενος

73. Ρίζος Μιχάλης, Εντατικολόγος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικό

74. Σαράντης Αθανάσιος, ειδικευόμενος Ψυχιαττρικής, ΨΝΑ

75. Σαριδάκης Γιάννης, ακτινολόγος, ΓΝ Ρεθύμνου

76. Σιούλης Σάκης, Νεφρολόγος ΕΣΥ, ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

77. Σκοπελίτης Ηλίας, Παθολόγος, ΓΝ Νικαίας

78. Σκούφογλου Νικόλαος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής, ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός

79. Σπανουδάκη Αναστασία, ειδικευόμενη Παθολογίας, Ερυθρός

80. Σπυριδωνίδου Χριστίνα, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

81. Σταθοπούλου Θεοδώρα, Παιδίατρος Νεογνολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

82. Στεφανίδου Αρετή, Εντατικολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

83. Τζωρτζακάκης Μιχάλης, ειδικευόμενος Νευρολογίας, Τζάνειο

84. Τοπαλίδης Στέφανος, Ουρολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

85. Τοσονίδου Δέσποινα, Ακτινολόγος, ΕΓ ΟΕΝΓΕ

86. Τράντος Γιάννης – Άγγελος, ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής, ΓΝΑ ΚΑΤ

87. Τσάπας Βασίλης, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου, ΓΣ ΟΕΝΓΕ

88. Τσαφαρίδου Μαρία, ειδικευόμενη Γαστρεντερολογίας, ΠΑΓΝΗ

89. Τσερωτάς Παναγιώτης, Ακτινολόγος, Ευαγγελισμός

90. Τσόχατζης Στέλιος επικουρικός Χειρουργός ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΕΙΝΑ

91. Τσώνη Κωνσταντία, Νεογνολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

92. Φαλάρα Αρετή, Αναισθησιολόγος

93. Φαράντος Χαράλαμπος, Γενικός Χειρουργός, ΓΝΑ Γεννηματάς

94. Φερεντίνος Γιάννης, Επικουρικός Ακτινολόγος, ΚΥ Αίγινας

95. Φισφής Γιάννης, Ουρολόγος, ΓΝ Κεφαλλονιάς

96. Φορτούνης Κώστας, Χειρουργός, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

97. Χαμόδρακα Ευτυχία, Καρδιολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

98. Χατζηαγοράκη Αλεξία, Γενική Ιατρός, ΚΥ Ζαγκλιβερίου

99. Χονδροματίδου Στέλλα, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου
100. Χριστοδούλου Πάνος, Βιοπαθολόγος ΓΝΙ Χατζηκώστα"

-πηγή: avgi