ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ο άνδρας με τα σούπερ αντισώματα που έχει φυσική ανοσία στην Covid-19


Aκόμα κι αν αραιώσεις τα αντισώματά του κατά 10.000 φορές, εξακολουθούν να αντιστέκονται στην Covid-19, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Δεν είχε καταλάβει καν πως είχε μολυνθεί με Covid-19.. μετά από ένα ταξίδι στην Ευρώπη με τον γιο του. Aργότερα όμως ο αμερικανός John Hollis -περί ου ο λόγος- ανακάλυψε πως είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που έχουν αυτό που αποκαλείται «σούπερ αντισώματα» απέναντι στον κορονοϊό.
Τα αντισώματά του είναι τόσο ισχυρά και αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση του ιού που ο Hollis έχει φυσική ανοσία απέναντι στον κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ακόμα κι αν αραιώσεις τα αντισώματά του κατά 10.000 φορές, εξακολουθούν να αντιστέκονται στην Covid-19,
Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, o Hollis, διευθυντής επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο George Mason στο Fairfax της Βιρτζίνια, έμαθε τον Ιούλιο ότι ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία ανθρώπων, των οποίων το αίμα θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν την Covid-19 και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη νόσο.
«Ο κορονοϊός φαίνεται ότι δεν μπορεί να τον βλάψει», δήλωσε ο Dr. Lance Liotta, παθολόγος και επιστήμονας βιολογικής μηχανικής του Πανεπιστημίου George Mason, ο οποίος ηγείται των κλινικών δοκιμών για αντισώματα. Ο 54χρονος Hollis έμαθε ότι το αίμα του είναι εμπλουτισμένο με τα λεγόμενα σούπερ αντισώματα - αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, τα οποία, ακόμη και όταν αραιώνονται 10.000 φορές, εξακολουθούν να αντιστέκονται στην Covid-19, δήλωσε ο Liotta.
Πρόκειται για ένα ιατρικό φαινόμενο που εντοπίζεται σε λιγότερο από το 5% του πληθυσμού που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με μια μελέτη, καθιστώντας τον Hollis και το αίμα του "πολύτιμους πόρους" για τον εντοπισμό πιθανών θεραπειών σύμφωνα με τον Dr. Liotta.
Από τον Αύγουστο, ο Hollis δίνει δείγματα αίματος και σάλιου περίπου κάθε δύο εβδομάδες για εργαστηριακές δοκιμές και πειράματα. Ο Dr. Lance Liotta είπε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων του όχι μόνο έχουν διατηρηθεί, αλλά έχουν επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικά στην «εξόντωση» έξι διαφορετικών στελεχών του κορονοϊού. ομάδα του Liotta εντόπισε άλλα επτά άλλα άτομα με «σούπερ» αντισώματα. Ο Hollis είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους, γιατί τα αντισώματά του έχουν διατηρήσει τουλάχιστον το 90% της ισχύος τους εννέα μήνες μετά τη μόλυνση. Τα περισσότερα σούπερ αντισώματα διαλύονται σε 60 έως 90 ημέρες, σύμφωνα με τον Liotta.