ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τριήμερο αποκριάτικο ξεφάντωμα στο ERTFLIX


Από τα κλασικά τραγούδια της παράδοσης και από την αξέχαστη φωνή και το χιούμορ του Τζίμη Πανούση μέχρι την ανεπανάληπτη Γλυκερία, αλλά και από τον Γιώργο Μαργαρίτη, την Άννα.. Βίσση, τον Νίκο Καρβέλα έως τον Χουάν Ραμόν Ρότσα η Αποκριά στο ERTFLIX έχει την τιμητική της.
Ρετρό τραγούδια, καντάδες, ροκ διασκευές, χοροί, παραδόσεις και γεύσεις μάς προσκαλούν μέσα από ξεχωριστές επιλεγμένες ελληνικές εκπομπές, να γίνουμε κομμάτι της πιο ιδιαίτερης παρέας και μας δίνουν την ευκαιρία να μετατρέψουμε το σαλόνι του σπιτιού μας σε μια ξέφρενη αποκριάτικη φιέστα.
«Ζήτω το ελληνικό τραγούδι»
Το αποκριάτικο γλέντι του ελληνικού τραγουδιού αρχίζει με μια θρυλική εκπομπή που περιλαμβάνει της τα πάντα. Από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Τζίμη Πανούση στον Λόφο του Φιλοπάππου μέχρι το πλατό της εκπομπής όπου η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας τραγουδούν τις δικές τους επιτυχίες (με highlight το ντουέτο Καρβέλα και Χουάν Ραμόν Ρότσα σε έναν ύμνο για τον Παναθηναϊκό). Χριστίνα Μαραγκόζη, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Πετρόπουλος, Γιώργος Γερολυμάτος και Γιώργος Κόρος, συμπληρώνουν την πιο ετερόκλητη και διασκεδαστική μουσική παρέα.
«Το αλάτι της γης»
Οι τροβαδούροι: Νίκος Γούναρης, Φώτης Πολυμέρης και Τώνης Μαρούδας
Ένα εορταστικό αφιέρωμα στους τρεις κορυφαίους τροβαδούρους του ελληνικού τραγουδιού. Μέσα από βαλς, καντάδες και μουσικούς αποχαιρετισμούς, το παλιό αθηναϊκό καρναβάλι ζωντανεύει ξανά και τα στενά της Πλάκας μετατρέπονται και πάλι σε ένα μεγάλο πάρτι μασκέ που συμμετέχει ολόκληρη η πόλη. Τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια του ρεπερτορίου των τριών τροβαδούρων αποδίδονται από τους αδελφούς Σπύρο και Μάκη Καραβιώτη, καθώς και από τον Άγγελο Παπαδημητρίου, ιδανικό ερμηνευτή των τραγουδιών αυτής της περιόδου.
«Μουσικό κουτί»
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την έκπληξη της φετινής σεζόν. Τραγουδιστές και ερμηνευτές όλων των τάσεων έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική αυτή εκπομπή. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μάς καλούν στο δικό τους σαλόνι και τραγουδούν για εμάς, ανοίγοντας το «Μουσικό κουτί» μαζί με παλιότερους και σύγχρονους καλλιτέχνες. Πάρτε θέση και τραγουδήστε μαζί με την σταθερή πια μουσική συντροφιά σε μια επιλογή από τα καλύτερα jukebox που μας έχουν διασκεδάσει μέχρι τώρα.
«Κυριακή στο χωριό»
Την Κυριακή, με το αποκριάτικο αίσθημα να κορυφώνεται, μπαίνουμε στην παρέα της εκπομπής που μας ταξιδεύει εδώ και χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακολουθώντας τους ανθρώπους που στήνουν το δικό τους γλέντι με τα ήθη, τα έθιμα και τις γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου, ετοιμαζόμαστε για μια εκδρομή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, με προορισμό στις ρίζες μας, κεί που το γλέντι χτυπάει δυνατά, και οι φορεσιές έχουν το δικό τους νόημα.