ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Πενήντα χρόνια εφημεριδοπώλης...


Ήταν πενήντα χρόνια εφημεριδοπώλης –«από τα 5 ετών» λέει. Γι' αυτό αγαπάει και πονάει τον Τύπο. Και γι αυτό τον διαβάζει ακόμα. Αναγνώστης του Harddog ο Β.Μ., έγραψε το σχόλιό του με αφορμή.. ανάρτηση του μπλογκ του Harddog για τον Πέτρο Κωστόπουλο. Πήγε, αναφέρει, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων για να βρει σημείο πώλησης Τύπου. Ζήτησε μια Εφημερίδα των Συντακτών και δεν βρήκε. Ο περιπτεράς τού είπε ότι στέλνουν από το πρακτορείο μόνο μία και πολλές μέρες δεν αγοράζουν ούτε αυτήν.
Ως παλιός άνθρωπος του Τύπου παραθέτει, προφανώς από τις επαγγελματικές του σημειώσεις, τις κυκλοφορίες του Μαρτίου 1997, σε ένα χωριό 800 κατοίκων. Ήταν τότε, εξηγεί, που οι επιστροφές γίνονταν κάθε μήνα:
Πολιτικές εφημερίδες 1789
Αθλητικές εφημερίδες 690
Παιδικά και κόμιξ 1207
Νεανικά (Κατερίνα-Μανίνα κλπ)110
Ποικίλης ύλης εβδομαδιαία 1800
Ποικίλης ύλης μηνιαία 890
Αθροίζοντας τις πωλήσεις όλων των εντύπων στο χωριό, προκύπτουν 6.486 εφημερίδες και περιοδικά τον μήνα. Δηλαδή από τους 800 κάτοικους αγοράζονταν καθημερινά γύρω στα 210 έντυπα. Αριθμός που δύσκολα προκύπτει σήμερα.
- από το Harddog