ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΕΣΗΕΜ-Θ: Άλλα λέει ο Χρυσοχοΐδης και άλλα κάνει η ΕΛ.ΑΣ.


Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων στο ΑΠΘ

Τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις εξελίξεις έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, περιορίστηκαν από την ΕΛΑΣ και αποκλείστηκαν από την.. κάλυψη της αστυνομικής επιχείρησης, εκφράζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να περιορίσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε σημεία όπου εξελισσόταν επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να ολοκληρωθεί εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.
Κρατώντας τους δημοσιογράφους σε προκαθορισμένο χώρο, πολύ μακριά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρεμπόδισαν την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
Επιπλέον, η τακτική αυτή θύμισε επίμαχο σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την κάλυψη διαδηλώσεων, που προσφάτως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πρόβλεψη για περιορισμό των εκπροσώπων του Τύπου σε συγκεκριμένα σημεία είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε υποχρεωθεί σε αναδιατύπωση. Στην πράξη, όμως, σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την Πολιτεία να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους, όπως οφείλει να κάνει.