ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Μετά το άδειασμα στον Χρυσοχοΐδη, ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλιβιζάτο στο Μαξίμου


Mε τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που είναι επικεφαλής της άτυπης πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης και διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας, θα συναντηθεί στο Μαξίμου.. ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση προφανώς θα γίνει μετά την ανακοίνωση του καθηγητή, σχετικά με τη μη λειτουργία της Επιτροπής, που εξέθεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση.
Θυμίζουμε ότι με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τις ενέργειες της εν λόγω επιτροπής. επισημαίνοντας ότι «μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Αλιβιζάτου έχει ως εξής:
«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’ όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:
Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της.
»Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».