ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΜΜΕ: η Ελλάδα σε χειρότερη θέση από την Ουγγαρία


Αρκεί μια ματιά σε όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες. H ΕΡΤ συνέδεσε τον συλληφθέντα για την επίθεση στην Νέα Σμύρνη με μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», γιατί... είχαν το ίδιο όνομα! Ο Σκάι έκοψε στον αέρα τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη, επειδή επανέλαβε το κάλεσμα αστυνομικών σε βίντεο(«Πάμε να τους γαμ.., πάμε να τους σκοτώσουμε»), εννοώντας τους διαδηλωτές. Το Star το τερμάτισε: έβαλε στο ίδιο βίντεο τίτλο... «Θα τον σκοτώσουνε», εννοώντας ότι δήθεν ο αστυνομικός φώναζε ανησυχώντας για τον συνάδελφο του!
Ενώ οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ήταν οργισμένοι με τη δράση της αστυνομίας και πνιγμένοι από τα δακρυγόνα της, φιλοκυβερνητικό site είχε τίτλο: «Κάτοικοι βρίζουν τους αντιεξουσιαστές από τα μπαλκόνια τους». Την Κυριακή που ξεκίνησαν τα επεισόδια στην περιοχή, όταν η αστυνομία ξυλοκόπησε βάρβαρα νεαρό αφού είχε προηγουμένως τραμπουκίσει μια φιλήσυχη οικογένεια, η υπόθεση παρουσιάστηκε ως «επίθεση από 30 άτομα εναντίον αστυνομικών» από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που μετά τις εκλογές του 2019 έχει υπαχθεί κατευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Την είδηση υιοθέτησαν αβασάνιστα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα. Μια εφημερίδα έγραψε ότι δεν επρόκειτο απλώς για επίθεση, αλλά και για «ενέδρα». Αν δεν υπήρχαν τα social media, ίσως να μην γνωρίζαμε τι πραγματικά συνέβη στη Νέα Σμύρνη.
Mια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Γκέτεμποργκ κατατάσσει την Ελλάδα σε χειρότερη θέση από την Ουγγαρία σε ζητήματα Δημοκρατίας. Ένα από βασικά κριτήρια που χρησιμοποιεί το έγκυρο Ινστιτούτο είναι η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, δημόσιων και ιδιωτικών, από την εκάστοτε κυβέρνηση.
- από κείμενο του Στέλιου Κούλογλου στο TVXS