ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Δανία: Αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca


Οι υγειονομικές αρχές στη Δανία αποφάσισαν να αναστείλουν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρομβώσεων στο αίμα, σε πολίτες που είχαν εμβολιαστεί..Τόσο ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιώσει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της αγγλο-σουηδικής εταιρείας, ωστόσο ζήτησαν από τις περιφέρειες της χώρας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς μέχρι να υπάρξει νέα αξιολόγηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε μέσω Twitter ανέφερε ότι «ως προληπτικό μέτρο οι αρχές της χώρας ανέστειλαν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca ύστερα από ενδείξεις για πιθανώς σοβαρές παρενέργειες θανατηφόρων θρομβώσεων. Δεν είναι προς το παρόν δυνατό να συμπεράνουμε εάν υπάρχει συσχέτιση. Δρούμε νωρίς, διότι πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά».