ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Προκλητική ΕΡΤ κατά «Εφ.Συν.», Βορίδης κατά κοινής λογικής


Καλεσμένος της εκπομπής της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και η πρώτη ερώτηση-πάσα των παρουσιαστών Κώστα Παπαχλιμίντζου και Αλεξάνδρας Καϋμένου.. αφορά το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών «Σπέρνουν βία, θερίζουν οργή».
Αναμενόμενη η απάντηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει προσπάθεια να δημιουργηθεί μια σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα σε βία και οργή. «Άρα προσπάθεια να δικαιολογηθεί η άθλια αυτή εικόνα της άκρας αριστεράς» δηλώνει με στόμφο ο υπουργός. Και συνεχίζει λίγο παρακάτω λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι πολίτες, υπάρχουν εξτρεμιστές της άκρας αριστεράς» και ότι «έχουμε μια καλή και επαγγελματική αστυνομία». Σαφής είναι η προσπάθεια να δημιουργήσει συνειρμό ανάμεσα στην Εφ.Συν. και στον δήθεν «εξτρεμισμό της άκρας αριστεράς»!
Ακολουθεί πολλοστή ερώτηση-πάσα στον υπουργό από την καλή συνάδελφο: «κύριε Βορίδη, φαίνεται να υπάρχει μια ανοχή στις καθημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια ώρα που ο κόσμος καλείται να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του».
Και εκεί ο κ. Βορίδης με το «βαρύ» πολιτικό παρελθόν πραγματικά σολάρει. Να οι αναρχικοί, να οι αντεξουσιαστές, να οι εξτρεμιστές, να η αξιωματική αντιπολίτευση που τους καλύπτει και πάει λέγοντας.
Εντάξει παιδιά, είπαμε να περνάτε τη γραμμή (αφού κοιτάξετε τα σκονάκια στον πίνακα ανακοινώσεων), αλλά εσείς το τερματίσατε!
Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας και οι πάσες στους υπουργούς για να χτυπάνε την αντιπολίτευση σάς εκθέτει ανεπανόρθωτα! Ζηλέψατε μήπως τον Σκάι που μέρα παρά μέρα σχολιάζει-στοχοποιώντας την Εφημερίδα των Συντακτών;
Αφήστε να υπάρχει και καμία εφημερίδα που να λέει κάτι διαφορετικό από την κυβερνητική γραμμή. Ακόμα και για ξεκάρφωμα! Διαφορετικά η κατάσταση θα θυμίζει όλο και περισσότερο κάτι καθεστώτα που συχνά πυκνά κοροϊδεύετε!
Όσο για τον πολύ κ. Βορίδη; Εάν κάνει ότι δεν βλέπει την προφανή σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στο ξέσπασμα της οργής χιλιάδων κόσμου και στην ασύστολη κρατική βία που ασκείται από τους πραιτωριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες γειτονιές, ας ξέρει ότι ο κόσμος δεν είναι μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας. Ευφυία - και μάλιστα αρκετή - διαθέτει.

Tάσος Τσακίρογλου / efsyn. gr