ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ο Πορτοσάλτε το έλεγε, ο Καραμανλής το έκανε πράξη


Φωτιές άναψε χθες βράδυ μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, που επιτρέπει στους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΘ να αναθέσουν.. απευθείας προμήθειες μηχανημάτων καθαρισμού αέρα για την προφύλαξη των επιβατών από τον Covid-19.
Ο υπουργός Κ. Καραμανλής μιλούσε εδώ και καιρό για τα μηχανήματα αυτά, χωρίς όμως να παραδέχεται ότι υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα, ενώ «εκστρατεία» προώθησής τους είχε αναλάβει εδώ και καιρό από τα παράθυρα και τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ ο Αρης Πορτοσάλτε λέγοντας ότι κρατάει στα χέρια του προσπέκτους των εταιρειών που τα εισάγουν!
Το θέμα πήρε προεκτάσεις όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης τόνισε ότι μέσω της τροπολογίας η κυβέρνηση παραδέχεται τώρα ότι ο κορονοϊός καιροφυλακτεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν και δύο εβδομάδες πριν ο πρωθυπουργός έλεγε πως ο κίνδυνος είναι μηδαμινός.
Υπενθυμίζεται ότι στην «Εφ.Συν.» είχαμε επισημάνει (28/12/2020 - «Απόλυτη σύγχυση για το αν πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς») τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας, που με εγκύκλιο από τον Νοέμβριο ζητούσε να μένουν τα παράθυρα ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής λόγω της πανδημίας, και το Υποδομών που έλεγε ότι τα ανοιγόμενα παράθυρα είναι παρωχημένη μέθοδος και ότι αρκούν τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού.
Ακολούθησε ο διαγωνισμός για τα 300 λεωφορεία που «κόπηκαν» από το Ελεγκτικό Συνέδριο διότι δεν άνοιγαν τα παράθυρά τους, όπως έλεγε η διακήρυξη. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που επίσης δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα. Επίσης, οι συνεχόμενες αναφορές Πορτοσάλτε στα μηχανήματα, στα προσπέκτους που του έφερε ο συνδικαλιστής του ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος (πρώην εργαζόμενος του ΣΚΑΪ) αλλά και τα σχόλιά του για το υπουργείο που δεν παίρνει αποφάσεις.
Πάντως και χθες, από πλευράς υπουργείου Υποδομών, διευκρινιζόταν ότι τα μηχανήματα (αγνώστου κόστους) δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, ότι κάποιες εταιρείες λένε πως μπορούν να τα κατασκευάσουν αφού τεθούν προδιαγραφές και όλα αυτά θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Και μέσα σε όλα αυτά, η έντονη φημολογία ότι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος έχει υποβάλει την παραίτησή του...