ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση Τσίπρα: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό


«Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950» προειδοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρέμβασή του μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη..Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας και πως στρέφεται ξανά στο όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό.
Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έρχεται ως απάντηση στο χθεσινό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να βγάλει «διάγγελμα» απειλώντας, εμμέσως, τους νέους και αφήνοντας αιχμές προς την αντιπολίτευση.
«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει «Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες. Οι νέες και τις νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές. Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ».
"Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει σε πανδημία, οικονομία και επενδύει στο διχασμό – Να σταματήσει εδώ
Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία.
Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο Πρωθυπουργός. Που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.
Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του.
Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας.
Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία.
Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Το διχασμό.
Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά.
Εμείς είμαστε συνηθισμένοι.
Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας.
Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες.
Οι νέες και τις νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια.
Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές.
Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης.
Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο.
Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό.
Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950.
Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε.
Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν.