ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Tαξίδια με το Μεσογειακό Βιβλίο Μαγειρικής του Έινσλι


Ολα τα επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «To Μεσογειακό Βιβλίο Μαγειρικής του Έινσλι» (Ainsley’s Mediterranean Cookbook), θα απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι
τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 (εκτός 25ης Μαρτίου και Σαββατοκύριακων), στις 11:00.
Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2020.
Ένας από τους αγαπημένους τηλεοπτικούς σεφ της Βρετανίας, ο Έινσλι Χάριοτ, ξεκινά ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους, τα μέρη, τη γαστρονομική κληρονομιά και τις τοπικές παραδόσεις κάθε περιοχής που επισκέπτεται.



Ένα ταξίδι που αρχίζει από την Κορσική, συνεχίζει στη Σαρδηνία, στο Μαρόκο, στην Ισπανία και καταλήγει στη Μέση Ανατολή, όπου εξερευνά την επιρροή της Μεσογείου στην ιδιαίτερη κουζίνα της Ιορδανίας.
«Το Μεσογειακό Βιβλίο Μαγειρικής του Έινσλι» ξεδιπλώνεται στους δέκτες μας.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 11:00
 
Επεισόδιο 1ο: «Κορσική, Αζαξιό»
(Corsica: Ajaccio)



Στο πρώτο επεισόδιο, ο σκίπερ Ζαν Ιγκ μαθαίνει στον Έινσλι Χάριοτ τα βασικά της ιστιοπλοΐας και ρίχνουν άγκυρα στα κρυστάλλινα νερά των νησιών Λαβέτσι, όπου ο Έινσλι δοκιμάζεται στη σανίδα κωπηλασίας. Στη συνέχεια, ο σεφ ετοιμάζει σουβλάκια θαλασσινών με πεπερονάτα και μια γρήγορη και γευστική κορσικανική ομελέτα με δυόσμο.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 2ο: «Κορσική: Μπονιφάτσιο»
(Corsica: Bonifacio)




Ο Έινσλι Χάριοτ εξερευνά την Κορσική, το νησί της ομορφιάς και φτάνει στη μεσαιωνική πόλη-φρούριο Μπονιφάτσιο, όπου μαθαίνει για την ιστορία και την κουλτούρα αυτού του απίστευτου μέρους από την ξεναγό Κριστίν, πριν φτιάξει μελιτζάνες γεμιστές με τυρί στην εκπληκτική υπαίθρια κουζίνα του με θέα στο λιμάνι.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 11:00
 
Επεισόδιο 3ο: «Σαρδηνία»
(Sardinia: Olbia)



O Έινσλι Χάριοτ ταξιδεύει στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας. Η πρώτη του στάση είναι στο παραθαλάσσιο εστιατόριο La Spigola, όπου δοκιμάζει τις μοντέρνες εκδοχές του ιταλικού φαγητού από τον σεφ Ρομπέρτο. Επίσης, απολαμβάνει μια κλασική, σαρδηνιακή γαστρονομική εμπειρία: μαγειρεύει γουρουνόπουλο σε φωτιά στην παραλία, διδάσκεται πώς να παρασκευάζει τα ζυμαρικά τσιουζόνι και μαθαίνει για ένα παραδοσιακό προϊόν του νησιού, το τυρί καζιτζόλου!
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 4ο: «Σαρδηνία: Σινισκόλα και Ολιένα»
(Sardinia: Siniscola and Oliena)




Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, ο Έινσλι μάς ξεναγεί στη Σινισκόλα και την Ολιένα της Σαρδηνίας και μας γνωρίζει τα υπέροχα και μοναδικά στον κόσμο κιτρώδη φρούτα της περιοχής μέσω ενός οικογενειακού αρτοποιείου.



Θα επισκεφθούμε τα αρχαία ερείπια του νησιού και θα γευματίσουμε παραδοσιακά με βοσκούς της περιοχής, ενώ ο Έινσλι θα μαγειρέψει για εμάς μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές του τόπου.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 5ο: «Μαρακές» (Α′ Μέρος)
(Marrakesh – Part 1)




Οι περιπέτειες του Έινσλι στη Μεσόγειο τον οδήγησαν στη Βόρεια Αφρική και στην πόλη του Μαρακές στο Μαρόκο. Εκεί, ο Έινσλι περιπλανιέται στην πολύβουη αγορά με τους πάγκους φαγητού, ενώ επισκέπτεται και το «Chez Lamine», ένα μικρό εστιατόριο που φημίζεται για τα αρνιά που μαγειρεύει ολόκληρα στον υπόγειο φούρνο του.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 6ο: «Μαρακές» (Β′ Μέρος)
(Marrakesh – Part 2)




Ο Έινσλι συνεχίζει να εξερευνά το Μαρακές. Αυτή τη φορά, μαζεύει τα μανίκια του και μαθαίνει κεραμική από τον κ. Μοχάμεντ, που φτιάχνει σκεύη ταζίν και άλλα πολλά, εδώ και 50 χρόνια.
Στην κουζίνα του στο ριάντ, το μενού έχει σουβλάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χαρίσα και λεμόνι κονφί, συνοδευόμενα από μια πεντανόστιμη κρεμώδη σος σκόρδου και δυόσμου.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 7ο: «Σεβίλλη»
(Seville)




Ο Έινσλι Χάριοτ συνεχίζει τη γαστρονομική του περιήγηση στη Σεβίλλη, ξεκινώντας από ένα μοναστήρι όπου οι καλόγριες πουλούν σπιτικά γλυκά στους επισκέπτες, μια παράδοση που μετράει 400 χρόνια. Επιπλέον, ενημερώνεται για το ζαμπόν iberico από τον Ίλιο, ιδιοκτήτη ενός ντελικατέσεν, και συναντά τη δασκάλα Μαγειρικής, Άννα, που του μαθαίνει παραδοσιακές συνταγές. Τέλος, κάνει βαρκάδα στα κανάλια της Πλάθα δε Εσπάνια με την ντόπια ξεναγό Λόλα.
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στις 11:00

Επεισόδιο 8ο: «Γρανάδα»
(Granada)




Η γαστρονομική περιοδεία του Έινσλι Χάριοτ φτάνει στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, όπου εκεί μαθαίνει για το περίφημο Ανάκτορο Αλάμπρα, απολαμβάνει ένα μάθημα χορού φλαμένκο και επισκέπτεται στις σπηλιές του Σακρομόντε μία σχολή Μαγειρικής, όπου μαθαίνει να φτιάχνει κλασική τορτίγια και τηγανητές μελιτζάνες. Επίσης, φτιάχνει ισπανική ζεστή σοκολάτα, παχύρρευστη, κρεμώδη και αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δοκιμάζει την τοπική λιχουδιά «πιονόνο», με την ξεναγό Κάτια. Στην πορεία, φτιάχνει κοτόπουλο με πατάτες και σαφράν, καθώς και μία κλασική παέγια με θαλασσινά.
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 11:00

Eπεισόδιο 9ο: «Ιορδανία: Αμμάν»
(Jordan: Amman)




Η γαστρονομική περιήγηση του Έινσλι Χάριοτ μάς οδηγεί στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας.
Συναντά την παλιά του φίλη Μαρία και τη σχολή Μαγειρικής της, ανακαλύπτει ότι η χώρα αρχίζει να παράγει πολύ ωραία κρασιά και πηγαίνει στην πολύβουη αγορά για φρούτα και λαχανικά.
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 11:00

Eπεισόδιο 10ο (τελευταίο): «Ιορδανία: Πέτρα και Άκαμπα»
(Jordan: Petra and Aqaba)



Ο Έινσλι Χάριοτ είναι ακόμα στην Ιορδανία, μια χώρα της Ανατολικής Μεσογείου.
Στην παραθαλάσσια πόλη Άκαμπα, χρησιμοποιεί ντόπια μελάσα σε μια σαλάτα φατούς και μαγειρεύει με δύο σεφ σε μια κυριλέ λέσχη γκολφ. Το μενού της ημέρας είναι ψητό ψάρι με πικάντικο ρύζι.


Επίσης, ο Έινσλι επισκέπτεται την Πέτρα. Μαθαίνει για την ιστορία των Βεδουίνων και εξερευνά το εντυπωσιακό κτήριο του θησαυροφυλακίου.
Επιστρέφει στην κουζίνα, όπου φτιάχνει κοτόπουλο σαουάρμα με σάλτσα από ταχίνι και πίτες-πουγκιά με πικάντικο βόειο κιμά.