ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ο Καφετζόπουλος, η Μποφίλιου, ο Ρουβάς και μία συναυλία που δεν γίνεται


Ο Αντώνης Καφετζόπουλος ενοχλήθηκε από την αντιπολεμική συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου και βγήκε να κατηγορήσει την τραγουδίστρια στο facebook. Ενοχλήθηκε που η Νατάσα θα συμμετείχε στη συναυλία αυτή κατηγορώντας ταυτόχρονα και τον Πούτιν και το ΝΑΤΟ. Δικαίωμά της. Προφανώς και το θέμα μας αυτή τη στιγμή είναι ο τρομακτικός Πούτιν και η άθλια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά κάποιοι, ειδικά από το ΚΚΕ, δεν ξεχνούν και άλλες εισβολές του παρελθόντος από εκείνους που τώρα κατηγορούν τη Ρωσία.
Δικαίωμα βέβαια και του Καφετζόπουλου να βγει εναντίον της δημοφιλούς ερμηνεύτριας γράφοντας κάτι ανοησίες για στίχους από ένα τραγούδι της: «Άκουγα "η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει" [με νεύρα ομολογώ, τόσο από την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φίλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη]. Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατασα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου. Τι; Οχι; Η Μποφίλιου τελικά θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτή την αχταρμά σειρά;».
Από την άλλη, βέβαια, αποτελεί δικαίωμα του Καφετζόπουλου να μην πει λέξη για τη συναυλία των 210 χιλ ευρώ του Σάκη Ρουβά στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή-χάλι του Δήμου Αθηναίων στον Λυκαβηττό. Εξαλλος τώρα ο ηθοποιός, τσιμουδιά όμως τότε, καμία κριτική, προφανώς ήταν ευχαριστημένος.
Η αλήθεια είναι πως έγιναν προσπάθειες για να διοργανωθεί μία μεγάλη αντιπολεμική συναυλία. Με καλλιτέχνες. Αλλά αυτοί που θα τη διοργάνωναν περισσότερο είχαν στο μυαλό τους το Μένουμε Ευρώπη παρά τον εισβολέα Πούτιν. Προσωπικά ξέρω τρεις καλλιτέχνες, προφανώς υπάρχουν κι άλλοι, που έκαναν πίσω μόλις αντιλήφθηκαν τον φιλελέ φερετζέ της συναυλίας. Και την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια έστω και αν νιώθουν φρίκη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και ποιος δεν νιώθει, άλλωστε. Μόνο κάτι ακροδεξιοί έχουν γίνει φανατικοί Πουτιν-ικοί...
Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη συναυλία προσκλήθηκε και η Μποφίλιου. Αλλά τι ανάγκη έχουν τη Μποφίλιου όταν υπάρχει ένας Ρουβάς κι ένας Σαββόπουλος; Συναυλία με αυτούς δεν γίνεται; Ε ας την οργανώσουν επιτέλους και ας πάψουν να κατηγορούν εδώ κι εκεί όσους καλλιτέχνες διαφώνησαν με το γελοίο, πολιτικό, πλαίσιο.
Εγραψε και ο Μάνος Βουλαρίνος του ΣΚΑΪ εναντίον της Μποφίλιου. Αυτό και μόνο δείχνει πως η Νατάσα βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως θα έλεγε κι ένας κύριος που κάνει μία δήλωση μόνο και τρομάζουν οι κερδοσκόποι παγκοσμίως ρίχνοντας τη τιμή του φυσικού αερίου στα μισά! Μάγος!
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν