ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Oι φωτορεπόρτερ του πολέμου


Ο φωτορεπόρτερ που πάει στην εμπόλεμη ζώνη πρέπει να παραμένει εκεί μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γιατί μετά δένεται με τη μία πλευρά και η αντικειμενικότητά του δοκιμάζεται. Η άποψη ανήκει στον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και την εκφράζει με την εμπειρία που απέκτησε από αποστολές σε πολλά πολεμικά μέτωπα.
Συνομιλώντας με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή τους (Real fm) αποκάλυψε «μυστικά» της δουλειάς του, έδωσε πληροφορίες για το πώς κινείται, και με ποιες βοήθειες, στο μέτωπο του πολέμου ένας φωτορεπόρτερ –και ένας ρεπόρτερ γενικά–, πόσο τυχαία (δεν) είναι τα χτυπήματα που προκαλούν παράπλευρες απώλειες, ποιοι έχουν την ευθύνη για το τι θα δημοσιευτεί, και άλλα πολύ ενδιαφέροντα. Τα θεωρήσαμε εξαιρετικά σημαντικά για κάθε άνθρωπο της Ενημέρωσης, και όχι μόνο, και τα μεταφέρουμε εδώ, όσο το δυνατόν πιο ακριβή, για να υπάρχουν στο τεράστιο διαδικτυακό αρχείο. 
- περισσότερα στο Ηarddog ΕΔΩ