ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Η Ακρίτα και η «κακή στιγμή» του Καφετζόπουλου


Η Έλενα Ακρίτα παίρνει θέση στη διαμάχη Καφετζόπουλου - Μποφίλιου, σχολιάζει την απαξιωτική φράση 'έλα ρε κοπελιά' και τα "βάζει" με τους δημοφιλέστατους πρωταγωνιστές που "δεν βγάζουν κιχ"."Έγινε μεγάλο σούσουρο στη γειτονιά για τις δηλώσεις του Αντώνη Καφετζόπουλου για τη Νατάσα Μποφίλιου και την πολύ απαξιωτική και σεξιστική προσφώνηση του Αντώνη 'έλα ρε κοπελιά' στη Μποφίλιου", ανέφερε αρχικά η Έλενα Ακρίτα στο 22ο Podcast της στο NEWS 24/7.
Διαχωρίζοντας τα νέα για τον Αντώνη Καφετζόπουλο σε "καλά" και "κακά", η διακεκριμένη δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως "ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι από τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια πάντα έπαιρνε θέση, έπαιρνε θέση στα πράγματα ακόμα κι αν ήταν αν θέλεις και σε βάρος του καλλιτεχνικού συμφέροντός του. Ειδικά τότε με την υπόθεση Λιγνάδη και μετά από εκείνες τις απαράδεκτες δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη, έκανε μία δριμύτατη επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού, μία πραγματικά σημαντικότατη επιστολή, που την καλούσε να παραιτηθεί με τον δικό του τρόπο, τον σκωπτικό και τον λίγο ειρωνικό, που όμως καμία φορά είναι σαν λεπίδι".
Εν συνεχεία ωστόσο σχολίασε πως η πρόσφατη "επίθεση" του ηθοποιού στη Νατάσα Μποφίλιου αφορά στα "κακά νέα" και σημείωσε ότι "πραγματικά δεν έπρεπε να εκφραστεί έτσι για τη Νατάσα Μποφίλιου. Εμείς που είμαστε και παλιότερη γενιά δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τον μη κακοποιητικό λόγο".
"Πιστεύω ότι όταν ο Αντώνης έλεγε 'έλα ρε κοπελιά' δεν πίστευε ενδεχομένως ότι την προσβάλλει, όμως στο υποσυνείδητο δεν παύει να είναι ένας λόγος που έχει μέσα του έναν ρατσισμό. Τι σημαίνει το 'έλα ρε κοπελιά'; Ότι δεν είσαι κάτι τόσο σπουδαίο για να έχεις άποψη, λέω πώς ακούγεται, όχι πως το έγραψε. Έλα ρε κοπελιά είναι ότι δεν θα μας πεις και τι θα κάνουμε, είναι διάφορα πράγματα που υποδηλώνουν μία περιφρόνηση που πιστεύω ότι δεν αρμόζει καθόλου στο προφίλ το καλλιτεχνικό, κοινωνικό και πολιτικό προφίλ της Νατάσας Μποφίλιου. Εν ολίγοις πιστεύω ότι Αντώνη ξέφυγες και βιάστηκες και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Νατάσα Μποφίλιου και η κάθε Νατάσα Μποφίου δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει καθαρά και δυνατά τις απόψεις της ή μέσα από το τραγούδι της ή μέσα από τον προφορικό και γραπτό της λόγο", συνέχισε η Έλενα Ακρίτα.
"Η Νατάσα Μποφίλιου είπε ότι 'όπως και να 'χει το πράγμα εγώ αρνούμαι να μπω σε αυτό το debate Αντώνης Καφετζόπουλος vs Νατάσα Μποφίλιου, παρ' όλο που θεωρώ ότι ήταν μία κακή στιγμή του κ. Καφετζόπουλου, δεν παύω να τον τιμώ για τους αγώνες που έχει δώσει, για τον καθαρό του λόγο και για την εντιμότητα που έχει δείξει αυτά τα πολλά και γόνιμα χρόνια της καριέρας του", είπε και κατέληξε:
"Και το λέω αυτό γιατί καλά θα κάνουμε όλοι κάποτε και ειδικά με τα γεγονότα τώρα στη δίκη του Λιγνάδη, του Φιλιππίδη, και όλων αυτών των συναφών περιπτώσεων να εντοπίσουν επιτέλους ποιοι είναι αυτοί οι καλλιτέχνες, οι ηθοποιοί, οι δημοφιλέστατοι, οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν έχουν βγάλει ούτε κιχ! Ούτε για τον Λιγνάδη, ούτε για τον Φιλιππίδη, ούτε για βιασμούς, ούτε για παιδοβιασμούς, ούτε για τίποτα απολύτως! Λέξη. Πού σε είδα, πού σε ξέρω. Χαμογελάνε γλυκά, παίρνουν τις καλύτερες δουλειές, έχουν θέατρα, έχουν εκπομπές, σίριαλ, έχουν τα πάντα, τα έχουν καλά με όλους, πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που τα έχουν καλά με όλους και που δεν βγάζουν ούτε μισή λεξούλα για να πάρουν θέση. Αρνούμαι να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία με δυο ανθρώπους που παίρνουν θέση, δηλαδή με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Νατάσα Μποφίλιου αλλά που βρέθηκαν σε μία κακή στιγμή ή έστω σε μία στιγμή κακής συννενόσης. Η αγάπη πονάει όταν ψηλώνει, ελπίζω να τα βρούνε".