ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Κινητοποιήσεις ενόψει για το καπέλωμα στο ΑΠΕ


Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και αρμόδιος για τα ΜΜΕ Γ. Οικονόμου και επιμένει να καταργήσει την ανεξαρτησία του ΑΠΕ αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς στη διοίκησή του, προσθέτοντας ακόμη δύο άτομα διορισμένα από τον ίδιο.
Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχε χθες η ΕΣΗΕΑ με τον υφυπουργό. Συνέπεια της επιμονής αυτής είναι η προετοιμασία από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ νέας συνέλευσης των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας.
Κατά τα λοιπά, συζητήθηκε η νέα συλλογική σύμβαση για τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γενική Γραμματεία κ.λπ.) και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης, η οποία θα συζητήσει με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δ. Γαλαμάτη.
Η ΕΣΗΕΑ έχει καταθέσει προτάσεις για βελτίωση της ΚΥΑ για τις αμοιβές των δημοσιογράφων, αλλά και θεσμικές ρυθμίσεις που αφορούν τους ανταποκριτές, τις αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, εκπαιδευτικές άδειες κ.ά.

Aγγέλα Νταρζάνου (Αυγή)