ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Θωμάς Σίδερης: Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι ο ναζισμός και τα δεινά του πολέμου


"Οσοι υποκινούν ανεγκέφαλους, ας αναλάβουν την ευθύνη για τη σωματική μου ακεραιότητα"

"Στην Αφύλαχτη Διάβαση (Πρώτο Πρόγραμμα-ΕΡΤ) υλοποίησα ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την ειρήνη, ενάντια στον ναζισμό και επαιξα 3 ή 4 εμβληματικά αντιπολεμικα τραγούδια. Το ότι όμως δεν μπορεί να ταυτιζεται ένας ολόκληρος λαός με το στίγμα του ναζισμού ή να επιχειρείται με οποιονδήποτε τρόπο η δικαιολογηση της ρωσικής εισβολής είναι παράλογο και ανήθικο. Και το έχω επαναλάβει άπειρες φορές στον ραδιοφωνικό αέρα του Πρώτου Προγράμματος, μέσα από εκπομπές-μαραθωνίους". 
Τα παραπανω αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης σε ανάρτηση του στο fb μετά την επίθεση που δέχτηκε από συναδέλφους του και διαφόρους... δημοσιολόγους.
Ο δημοσιογράφος συνεχίζει επισημαίνοντας:
"Ως δημοσιογράφος αλλά και ως υποψήφιος διδάκτορας έχω μάθει να τεκμηριώνω τα πάντα. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε την εκπομπή όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ολο το ντοκιμαντέρ στηρίχθηκε αποκλειστικά στην έκθεση του ΟΗΕ και σε εκθέσεις κορυφαίων δικτύων ενημέρωσης της Δύσης και αφορούσε μόνο σε μια έκφανση: στη δράση του Τάγματος Αζόφ, θέτοντας εξαρχής ένα ερευνητικό ερωτημα: έχει ή δεν έχει το συγκεκριμένο Τάγμα ναζιστικες καταβολές, με κύριο άξονα αναφοράς την εξαγωγή νεοναζιστικού δυναμικού από τη Ρωσία προς την Ουκρανία, ένα νέο ναζιστικό δίκτυο που σχηματοποιείται στα συντρίμμια του μετά-Σοβιετικού χωρου;
Εκτοτε έχω γίνει στόχος υβριστικών αναφορών και κυρίως απειλητικών μηνυμάτων. Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι ο ναζισμος και τα δεινά του πολέμου.
Ούτε θα φοβηθώ, ούτε θα κλάψω, ούτε τίποτα. Θα είμαι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με μια βαθιά αντιπολεμική ταινία. Και όσοι υποκινουν με τον οποιονδήποτε τρόπο ανεγκέφαλους, ας αναλάβουν την ευθύνη για τη σωματική μου ακεραιότητα. Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα χωριστά για τη στήριξή σας.
Τέλος, ελπίζω να είμαι στο Φεστιβάλ και του χρόνου, γερός και δυνατός, με μια ταινία για τον πολύπαθο ουκρανικό λαό, που βρίσκεται στη δίνη ισχυρών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και που μάλλον σύντομα θα ξεχάσουμε τα δεινά του και θα στερέψουν τα δάκρυα της ανείπωτης υποκρισίας.

* Στη φώτο επανω o Θ. Σίδερης χθες με την ΕΡΤ3 σε μια σεκανς εμπνευσμένη από το ΤΟΠΊΟ ΣΤΗΝ ΟΜΊΧΛΗ του Αγγελόπουλου.