ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ Ζούλας, Καφαράκης και Τρουπής...


...για τον ανταποκριτή στη Ρωσία που μετέδιδε από την... Κυψέλη


Μπορεί μεν ο δήθεν ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα να μην είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), οπότε δεν δίνει λογαριασμό, όμως μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι οι προϊστάμενοί του στην ΕΡΤ, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την παραπλάνηση των τηλεθεατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στη συνεδρίασή του χθες για το θέμα του μαϊμού-ανταποκριτή στη Μόσχα της ΕΡΤ που έδινε τις ανταποκρίσεις του από την Κυψέλη στην Αθήνα, αποφάσισε να καλέσει για διευκρινίσεις ολόκληρη τη διοικητική πυραμίδα της ενημέρωσης στη δημόσια τηλεόραση.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κληθούν τα μέλη της Ένωσης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης, ο διευθυντής Ειδήσεων Γιάννης Τρουπής και η προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου Άννα Παπασωτηρίου. Η απόφαση για την κλήση ήταν ομόφωνη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συνελέγησαν θεωρήθηκαν κατ' αρχάς επαρκή. Οι κλήσεις θα αποσταλούν άμεσα στον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ.
Ήδη από την περασμένη Δευτέρα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε καλέσει την ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για το φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα και για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου, που πλήττουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης.

ΥΓ Επίδομα 500 ευρώ τον μήνα λάμβανε επιπλέον των αποδοχών του ο ανταποκριτής- μαϊμού στη Μόσχα. Ίσως γιατί ήταν τόσο συνεπής με τις υποχρεώσεις του...

Αγγέλα Νταρζάνου