ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Το ταξίδι ξεκίνησε!


Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν, «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», η ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ που αφήνει τη δική της τοιχογραφία σε κάθε τόπο που επισκέπτεται, επέστρεψε στην ΕΡΤ3, κάθε Παρασκευή στις 12:00 και στις 18:00. Και Online στο ERTFLIX.
Τη φετινή σεζόν, ξεναγός σε αυτό το ταξίδι της «ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», είναι ο street artist Στάθης Τσαβαλιάς, γνωστός ως Insane51.
O Insane 51 με ένα πλούσιο βιογραφικό στην street art έχει διακριθεί για τα murals του στο εξωτερικό με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία με την οποία κατάφερε να δημιουργήσει καινούργιες τάσεις. Ο Insane51 έχει ξεχωρίσει για τη μοναδική, φωτορεαλιστική τεχνική του, που αναμιγνύει την τρίτη διάσταση µε το street art, δημιουργώντας μοναδικά οπτικά εφέ, που αποκαλύπτονται μέσα από τη χρήση 3D γυαλιών ή ειδικού φωτισμού. Έτσι φέτος, αντί για το Μπρίστολ, το Ανόβερο, το Ρότερνταμ, τη Φλόριντα, ή ακόμα και την Κίνα, όπου θα συναντήσει κανείς κάποια από τα περίφημα 3D έργα του, ο Στάθης ταξιδεύει με την «ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» σε πόλεις της Ελλάδας.
Η «ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» είναι η πρώτη ταξιδιωτική́ εκπομπής́ τέχνης που αφήνει το δικό́ της μοναδικό́ graffiti σε κάθε τόπο που επισκέπτεται. Έχοντας ταξιδέψει σε 12 πόλεις και νησιά́ σε όλη την Ελλάδα, η εκπομπή́ της ΕΡΤ3 άφησε ένα αποτύπωμα τέχνης σε σχολεία, αθλητικά́ γήπεδα, λιμάνια και δημόσια κτίρια, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας και βάζοντας το δικό́ της χρώµα στην κάθε πόλη.
Με παρακαταθήκη 12 εντυπωσιακά́ graffiti σε Σύρο, Λεωνίδιο, Τήνο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Έδεσσα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κέρκυρα το ταξίδι φέτος συνεχίζεται.
Τα έργα του Insane51 έχουν ήδη αποτυπωθεί σε τοίχους στα Χανιά και στο Ηράκλειο και οι μοναδικές τοιχογραφίες του με την 3D οπτική ενισχύονται και από τους στίχους της συγγραφέως Ρενέ Στυλιαρά.
Το ταξίδι αλλά και την ιστορία της δημιουργίας κάθε γκράφιτι θα το παρακολουθήσετε μέσα από την «ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» στην ΕΡΤ3, κάθε Παρασκευή στις 12:00 και στις 16:00.