ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πέθανε ο ηθοποιός Ουίλιαμ Χαρτ


Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε ο βραβευμένος Αμερικανός ηθοποιός Ουίλιαμ Χαρτ. Σύμφωνα με τον γιο του, Ουίλ, ο διάσημος ηθοποιός πέθανε την Κυριακή από φυσικά αίτια, ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς του.
Ο Χαρτ, σε μια μακροχρόνια καριέρα, είχε προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ, κερδίζοντάς το τελικά για την ταινία Kiss of the Spider Woman (Το φιλί της γυναίκας-αράχνης) του 1985.
Eίχε γεννηθεί στις 20 Μαρτίου του 1950 και εμφανίστηκε στη σκηνή τη δεκαετία του 1970. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1980 στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Altered States (Ανεξέλεγκτες καταστάσεις) του Κεν Ράσελ, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για το Νέο Αστέρι της Χρονιάς.
Το 1981 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως δικηγόρος που υποκύπτει στους πειρασμούς μιας παντρεμένης γυναίκας που υποδύεται η Κάθλιν Τέρνερ, στην ταινία Body Heat (Έξαψη).
Είχε τρεις συνεχόμενες υποψηφιότητες για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, για τις ταινίες Kiss of the Spider Woman (Το φιλί της γυναίκας-αράχνης, 1985), Children of a Lesser God (Παιδιά ενός κατώτερου θεού, 1986) και Broadcast News (Το κύκλωμα, 1987), κερδίζοντας το πρώτο από αυτά.
Ο Χαρτ παρέμεινε ενεργός ηθοποιός στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, εμφανιζόμενος και σε παραγωγές εκτός Μπρόντγουεϊ. Κέρδισε την τέταρτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο θρίλερ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ A History of Violence (Το τέλος της βίας, 2005).