ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Στην πλάτη των πραγματικών δημοσιογράφων


Tα ΜΜΕ έχουν γίνει πλέον πολύ ισχυρά. Με τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ τους μπορεί να επηρεάσουν και αυτούς τους ηγέτες, που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις. Μπορεί μία εικόνα να αναγκάσει έναν ηγέτη να μπει σε έναν πόλεμο. Ή να τον αναγκάσει να σταματήσει έναν πόλεμο. Τα ΜΜΕ μπορούν και επηρεάζουν την κοινή γνώμη στον ύψιστο βαθμό και φάνηκε σε δύο στιγμές του πολέμου: Όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν άλλαξε δύο φορές γνώμη για τα πολωνικά MIG-29 και όταν επίσης άλλαξε γνώμη για τις κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, και λόγω του κινδύνου να κερδίσει -σε πρώτη φάση ο Πούτιν- τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να παρασύρουν τον κ. Μπάιντεν και να αποφασίσει αναβαθμισμένη στρατιωτική συμμετοχή των Δυτικών στον πόλεμο. Και είναι σε αυτό το πλαίσιο που διεξάγεται αυτός ο άνευ προηγουμένου πόλεμος για να επηρεαστούν τα Μέσα να υποστηρίξουν την μία ή την άλλη πλευρά. Αυτός ο πόλεμος προσθέτει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες στην πλάτη των πραγματικών δημοσιογράφων, που καλούνται να προστατεύσουν την τιμή της Δημοσιογραφίας.

- απόσπασμα από συνέντευξη στο protothema του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Open στην Ουάσιγκτον, συγγραφέα και διευθυντή της ιστοσελίδας HellasJournal.