ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Κλείσε το θερμοσίφωνο, ρε Μαρία!


Ότι ο Σκυλακάκης είναι αλλού το ξέραμε, από τη στιγμή που μας ξεφούρνισε, πριν λίγες μέρες, ότι είναι δίκαιο να μη μειώσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, γιατί εκατομμύρια φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο! Όπερ έδει πλήρωνε. Το εμπεδώσαμε όμως χθες, όταν ο ίδιος Σκυλακάκης μπήκε σε λάθος αίθουσα της Βουλής και άρχισε να εισηγείται μια λάθος τροπολογία σε λάθος νομοσχέδιο. Αν ζήτησε συγγνώμη από τους παρευρισκόμενους βουλευτές δεν έγινε γνωστό. Πάντως δεν το συνηθίζει.
Ότι ο Σκέρτσος είναι αλλού δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία. Ο παρά τω πρωθυπουργώ υπουργός μάς πέταξε στα μούτρα γεμάτος ενδιαφέρον την τρυφερή συμβουλή να μην κρατάμε το θερμοσίφωνο αναμμένο για πολλές ώρες και εν γένει να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα. Πρόκειται, όπως καταλάβατε, για ένα πρωτότυπο και ευφυέστατο σκέρτσο Σκέρτσου για να μη λιποθυμούν οι άνθρωποι όταν παίρνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αναρωτιούνται όλοι πώς δεν το είχαν σκεφτεί. Κλείσε το θερμοσίφωνο, ρε Μαρία!
Ότι ο Άδωνις είναι αλλού ενώ η ακρίβεια σαρώνει το αποδεικνύουν οι σέλφι που βγάζει στα σούπερ μάρκετ. Για τον Βορίδη το χωνέψαμε όταν αγρίεψε ακούγοντας τη ρύθμιση για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Για τον Πλεύρη όταν το έθνος τον αντίκρισε, με πάνω από 16.000 νεκρούς από την πανδημία εκτός ΜΕΘ και νοσοκομείων, να ποζάρει με το σήμα της νίκης μπροστά στη βοήθεια για την Ουκρανία. Και τον Χατζηδάκη τον θαυμάσαμε όταν κατάργησε το οχτάωρο για να μας στείλει να μαζέψουμε ελιές.
Δεν υπάρχει ούτε κλητήρας του επιτελικού κράτους που να μην πασχίζει να μας πείσει με μοχθηρή επιμονή ότι είναι αλλού. Θα πρέπει ίσως, όπως κάνουν οι πιτσιρικάδες στο Διαδίκτυο, να εφεύρει κάποιος τα κατάλληλα επιφωνήματα που να συνοδεύουν το όνομά τους, γιατί έχουν εξαντλήσει και το λεξικό. Μενδώνη -ουουου! Κεραμέως -αχ! Σταϊκούρας -ωχ! Πιερρακάκης -σβιν! Για να χαράξουμε έτσι τον οδικό χάρτη από το δικό τους έλλειμμα συναίσθησης και ενσυναίσθησης. Και από το δικό μας περίσσευμα δράματος.
Πιλότος, βέβαια, ο Μητσοτάκης. Που χαλαρώνει στον παράδεισο ατελείωτων προσωπικών θριάμβων. Μέχρι Ουκρανίας. Αλλού γι’ αλλού κι ας έρθει η Μιχαλού ο επιτελάρχης του επιτελείου. Το θέμα είναι όσοι είμαστε εδώ τι κάνουμε…

Θανάσης Καρτερός
ΑΥΓΗ (16.3.2022)