ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΕΣΗΕΑ σε ΕΡΤ: Δώστε εξηγήσεις για τον ανταποκριτή «φάντασμα» από την Κυψέλη


Με μια σκληρή ανακοίνωση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα. Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλεται η διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλλεται η διοίκηση της ΕΡΤ για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και καλείται να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση Ζούλα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς ο πρόεδρος της ΕΡΤ με διαρροή υποστήριξε ότι ουδέποτε αποκρύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος μετέδιδε από το σπίτι του στην Αθήνα.
Ακουλουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας".