ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ...


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας εξέδωσε απόφαση με την οποία αρνείται στον συνιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατασκοπεία. Σύμφωνα με την απόφαση, η υπόθεση «δεν εγείρει αμφισβητούμενο νομικό ζήτημα».
Με την απόφαση αυτή φαίνεται ότι εξαντλούνται τα νομικά όπλα του Τζούλιαν Ασάνζ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πολύ σοβαρό κατηγορητήριο για κατασκοπία το οποίο σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση από τα WikiLeaks εγγράφων που έφεραν στο φως Η απόφαση φαίνεται να εξαντλεί τις νομικές οδούς του Ασάνζ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγει μια δίκη στις ΗΠΑ για μια σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με τη δημοσίευση απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων από το WikiLeaks πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.
Μόνη οδός που φαίνεται να έχει στη διάθεσή του είναι πλέον να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.