ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ο Κύρτσος απαντά στον Στουρνάρα - Nέα επίθεση στον «σούπερ μάνατζερ» Μητσοτάκη


Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος απαντά στα όσα είπε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος για να δικαιολογήσει την... κυβερνητική απραξία απέναντι στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, υποστήριξε πως νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους και μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια.
Ο Γιώργος Κύρτσος ωστόσο του απαντά πως δύο στα τρία νοικοκυριά μόλις και τα καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα ή και ακόμα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Σημειώνει μάλιστα με βάση πραγματικά στοιχεία πως ο διπλασιασμός του εμπορικού ελλείμματος τον Ιανουάριο -με ή χωρίς καύσιμα- δείχνει πως οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν.
Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:
Κακώς θεωρεί ο Στουρνάρας ότι νοικοκυριά & επιχειρήσεις έχουν καταθέσεις η ταμείο για να αντέξουν στον πληθωρισμό.
2 στα 3 νοικοκυριά μόλις τα καταφέρνουν η δεν μπορούν.
Ο διπλασιασμός εμπορικού ελλείμματος τον Ιανουάριο-με η χωρίς καύσιμα-δείχνει πως οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν...
Επίσης ο Γιώργος Κύρτσος με μια σειρά από tweets τα βάζει πάλι με τον «σουπερ μάνατζερ» Μητσοτάκη

➤ Δύσκολα θα αντέξουμε κρίση που φέρνει ο πόλεμος. Απελπιστικό το σημείο εκκίνησης,λόγω αποτυχίας Μητσοτ. Χρέος 200% ΑΕΠ. Έλλειμμα όπως..2008 Πληθωρισμός 7,2% Εμπορικό έλλειμμα +35% το 2021,+100% τον Ίαν. Έλλειμμα ισοζύγιο.τρεχ..συναλλ.10,6 δισεκ. Ευρωρεκόρ ενεργειακής ακρίβειας.

➤ Ανατιμήσεις σε σιτηρά,τρόφιμα ενώ δεν αποκλείεται επισιτιστική κρίση λόγω πολέμου. Η κυβέρνηση έχει παραδώσει αγροτικό τομέα σε ανατιμήσεις,κερδοσκοπία με ηλεκτρική ενέργεια,καύσιμα,λιπάσματα κα. Διαλύει ότι έχει απομείνει με εμπορικό έλλειμμα αγροτικού τομέα στα ύψη.

➤  Παραμύθι η «απογείωση»οικονομίας επί Μητσοτ. 2019 αύξηση ΑΕΠ 1,9% με κυβερνήσεις Τσίπρα,Μητσοτ. 2020 πτώση ΑΕΠ 9% 2021 αύξηση ΑΕΠ 8,3% με δημοσιον.επιβάρυνση 30 δισεκ,ρεκόρ χρέους(Γραφείο Προϋπολ. Βουλής) 2023 Πιθανή αύξηση ΑΕΠ 2,2-2,7% 4ετία στασιμότητας,ελλειμμάτων,υπερχρέωσης.

➤ Ο σούπερ μάνατζερ Μητσοτ. κατάφερε να τετραπλασιάσει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από 2,7 δισεκ το 2019, σε 10,6 δισεκ το 2021. Το 2022 μοιάζει χειρότερο γιατί ξεκίνησε με..διπλασιασμό εμπορικού ελλείμματος.
Η «αριστεία»Μαξίμου φέρνει πτώση ανταγωνιστικότητας.