ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Διώξτε τους χασομέρηδες από την ΕΡΤ


Προς κινητοποιήσεις στο ΑΠΕ για τους δοτούς στο ΔΣ του πρακτορείου

Εντείνονται οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς του τομέα Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ και τα φαινόμενα απαξίωσης του ενημερωτικού προγράμματος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Σε εκτενή ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ (ΕΕΕΡΤ) απευθυνόμενη στη διοίκηση της ΕΡΤ υπογραμμίζει: «Αν άμεσα δε λάβετε δραστικά μέτρα να διώξετε χασομέρηδες που παριστάνουν τους συμβούλους σας, να βάλετε σε μια σειρά μεικτές και εξωτερικές παραγωγές και να σέβεστε όπως αξίζει τους εργαζόμενους στην εταιρεία, θα μας βρείτε απέναντι».
Η ΕΕΡΤ κάνει λόγο για «λαίλαπα» και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες συνδικαλιστικές και νομικές δράσεις. «Θα επανέλθουμε, με κουμπάρους, μπατζανάκηδες, ονόματα και διευθύνσεις. Ήδη από την προηγούμενη ανακοίνωση περιμένουμε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά και να ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου» καταλήγει.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και η κριτική για τις αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την αλλαγή του συσχετισμού της πλειοψηφίας υπέρ των οριζομένων από την Κυβέρνηση μελών του. 
Η συγκριμένη απόφαση παραπέμπει ευθέως σε πρόθεση ανατροπής των συσχετισμών στο Δ.Σ. με στόχο τον έλεγχο του εθνικού πρακτορείου από την κυβέρνηση και ναρκοθετεί την ανεξαρτησία και την αυτονομία του ιστορικού δημοσιογραφικού φορέα.
Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου στο θέμα κια δεν αποκλείεατι να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.
 Κατά την πρόσφατη συνάντησή του στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με το ΔΣ της Ενωσης ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προσθέσει 2 μέλη που θα ορίσει ο ίδιος στο Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Η ΕΣΗΕΑ είχε διαφωνήσει από την πρώτη στιγμή με αυτήν την εξέλιξη, η οποία αλλοιώνει την φυσιογνωμία του εθνικού Πρακτορείου καθώς συνιστά θεσμική υποχώρηση ως προς την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία του.
Στη συνάντηση με τον Οικονόμου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ για τον τομέα της ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης  με αφορμή και το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με τον δήθεν ανταποκριτή της ΕΡΤ από τη Μόσχα ένα θέμα που έχει προκαλέσει και εσωτερικές τριβές στον τομέα Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ. 
 Σχετικά έχει ήδη επιληφθεί το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ
Επίσης στο τραπέζι μπήκαν και τα φαινόμενα παραγκωνισμού δημοσιογράφων που εργάζονται επί σειρά ετών στην δημόσια τηλεόραση υπέρ των νεοπροσληφθέντων καθώς και εν γένει τα φαινόμενα απαξίωσης του ενημερωτικού προγράμματος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.