ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ποιοι θέλουν να κλείσει το Open


Τι λέει ο Ιγνατίου για τους
 «τύπους στη ρώσικη πρεσβεία», τον Ιβάν Σαββίδη και τους «συναδέλφους δημοσιογράφους που χαίρονται με την προοπτική να κλείσει το Open» 

Την έντονη αντίθεσή του στην «προτροπή» της ρωσικής πρεσβείας προς τους έλληνες τηλεθεατές να παρακολουθούν τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αν αναζητούν «κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», είχε εκφράσει προ ημερών, ο δημοσιογράφος του σταθμού, Μιχάλης Ιγνατίου καταγγέλλοντας προβοκάτσια (δείτε ΕΔΩ).
Ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας, επανήλθε με εκτενές σημείωμά του στην ιστοσελίδα Hellas Journal και καταφέρεται κατά της ρωσικής πρεσβείας κai τα χθεσινά tweets που «πουσάρουν» επιλεκτικά ρεπορτάζ του Open για να στηρίξουν την προπαγάνδα τους
Θυμίζουμε ότι η η ρωσική πρεσβεία  παρουσίασε βίντεο του καναλιού, από το οποίο δήθεν αποδεικνύεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν σκοτώνουν…
Ο Μ. Ιγνατίου αναφέρεται και στον ιδιοκτήτη του Οpen (τον ΙβάνΣαββίδη) αναφέροντας: 
  • Σε ότι με αφορά, ο ιδιοκτήτης του OPEN δεν με λογόκρινε ποτέ. Και επίσης γνωρίζει και ο ίδιος πόσο κακή είναι η γνώμη μου για το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας. Το αν είναι «πράκτορας» η όχι του Βλαδίμηρου, ΔΕΝ αποδεικνύεται από το κανάλι του. Είναι το πιο ανεξάρτητο στον ελληνικό χώρο, προβάλλονται όλες οι απόψεις -ακούγονται και θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ και αρκετές φορές αντέδρασα. Αλλά, πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές.
Επίσης ο Ιγνατίου  αναφέρεται σε «συναδέλφους δημοσιογράφους να χαίρονται με την προοπτική ότι θα κλείσει το OPEN και δεκάδες συνάδελφοι τους, τεχνικοί και μέλη του υπόλοιπου προσωπικού, θα μείνουν άνεργοι». 
Ο Ιγνατίου καταγγέλλει: «Κάποιοι εξ αυτών προκάλεσαν με την επιμονή τους δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης τα οποία λένε για τον ιδιοκτήτη του OPEN τα γνωστά. Αυτοί έχουν εργαστεί κατά καιρούς με τα χειρότερα αφεντικά και έχουν προωθήσει τα παράνομα συμφέροντα τους». 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Μ. Ιγνατίου όπως δημοσιεύτηκε στο Hellas Journal:
"Οι τύποι της ρωσικής πρεσβείας συνεχίζουν την προσπάθεια τους
να κλείσει το OPEN: Διότι δεν κατάφεραν να το αλώσουν…
Τη φωνή που δεν μπορείς να την ελέγξεις, εξαφάνισε την… Τους δημοσιογράφους που δεν είναι υπάκουοι λιώσε τους, στην περίπτωση μας στείλε τους στην ανεργία…
Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και των απαράδεκτων «διπλωματών»(;) της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθεια να αποδείξουν ότι το κανάλι και εμείς οι δημοσιογράφοι, εκτελούμε ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.
Η πρεσβεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα παρουσίασε ακόμα ένα βίντεο του καναλιού, από το οποίο δήθεν αποδεικνύεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν σκοτώνουν… Και όλοι αυτοί οι νεκροί; Αυτοκτόνησαν; Αλλά ξέχασα, οι εισβολείς στρατιώτες της Ρωσίας προσφέρουν κόκκινα τριαντάφυλλα στους Ουκρανούς.
Ποιος είναι ο στόχος της ρωσικής πρεσβείας; Νομίζουν ότι δίνουν …«όπλα» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιβάλει κυρώσεις και στο κανάλι και στους δημοσιογράφους του. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το σχέδιο τους. Αφού δεν μπορούν να καταστήσουν όργανά τους το κανάλι και εμάς τους δημοσιογράφους, οι Ρώσοι «διπλωμάτες» θα είναι ικανοποιημένοι με το κλείσιμο του.
Διότι αν επιβληθούν κυρώσεις, το κανάλι δεν θα αντέξει, αν και οι δημοσιογράφοι του θα παλέψουν να το κρατήσουν ζωντανό, ώστε να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά: ελεύθερη δημοσιογραφία.
Τα σαϊνια της ρωσικής πρεσβείας θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αν το κανάλι πρόβαλε την άθλια προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση της Ρωσίας, πολλοί από εμάς δεν θα βρισκόμασταν εκεί. Θα φεύγαμε και θα κάναμε δημόσια καταγγελία.
Διότι η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση, πόσο μάλλον αυτή του εισβολέα, της αυταρχικής Ρωσίας, είναι απαράδεκτη και ελεεινή. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο δισεκατομμύριο, εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου, να εργαστούμε για αυταρχικά καθεστώτα, όπως το ρωσικό, και να προωθήσουμε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρησή του. Τελεία και παύλα…
Τολμά η ρωσική πρεσβεία να δείξει τις ανταποκρίσεις του 99% των δημοσιογράφων του OPEN, που αναφερόμαστε στην άνανδρη ρωσική εισβολή; Τολμά να αναρτήσει τα βίντεο στα οποία αναφερόμαστε στις καταστροφές και στους θανάτους που προκαλούν οι Ρώσοι εισβολείς;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όλοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του OPEN είναι υπηρέτες της καθαρής, της καλής δημοσιογραφίας. Χαιρετώ με θαυμασμό όλους όσους είναι στα πεδία των μαχών. Όχι μόνο τους ανθρώπους του OPEN αλλά όλων των καναλιών. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ…

ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βλέπω συναδέλφους δημοσιογράφους να χαίρονται με την προοπτική ότι θα κλείσει το OPEN και δεκάδες συνάδελφοι τους, τεχνικοί και μέλη του υπόλοιπου προσωπικού, θα μείνουν άνεργοι. Ντροπή σας. Κάποιοι εξ αυτών προκάλεσαν με την επιμονή τους δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης τα οποία λένε για τον ιδιοκτήτη του OPEN τα γνωστά. Αυτοί έχουν εργαστεί κατά καιρούς με τα χειρότερα αφεντικά και έχουν προωθήσει τα παράνομα συμφέροντα τους. Σε ότι με αφορά, ο ιδιοκτήτης του OPEN δεν με λογόκρινε ποτέ. Και επίσης γνωρίζει και ο ίδιος πόσο κακή είναι η γνώμη μου για το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας. Το αν είναι «πράκτορας» η όχι του Βλαδίμηρου, ΔΕΝ αποδεικνύεται από το κανάλι του. Είναι το πιο ανεξάρτητο στον ελληνικό χώρο, προβάλλονται όλες οι απόψεις -ακούγονται και θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ και αρκετές φορές αντέδρασα. Αλλά, πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές. Η ΕΣΗΕΑ; Όλα καλά;"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: