ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μετά τη ΔΕΗ "χρυσοί" μισθοί για γαλάζια golden boys και στην ΕΡΤ


Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Επιβραβεύουν εαυτούς για τον ανύπαρκτο ανταποκριτή στη Μόσχα;»


Ένα νέο περιστατικό μισθολογικής αυτοεπιβράβευσης golden boys φέρνουν στη δημοσιότητα 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριου Κάτση, και της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασίας Γκαρά, καταθέτοντας Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) στη Βουλή.
Πρόκειται για την απόφαση του Δ.Σ της Ε.Ρ.Τ Α.Ε. να πριμοδοτήσει άγνωστο αριθμό «γαλάζιων» στελεχών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με νέους, υψηλούς μισθούς και μόνο κριτήριο το αν και κατά πόσο είναι αρεστοί στη διοίκηση.
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, «σε μια περίοδο που οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν σε πάγιες υποχρεώσεις τους, με την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος να σαρώνουν, η Νέα Δημοκρατία μοιράζει ‘παντεσπάνι’ στα δικά της παιδιά».
Επισημαίνουν μάλιστα μια σειρά από αποφάσεις και παλινωδίες της διοίκησης και των στελεχών της ΕΡΤ οι οποίες εκθέτουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της και συμβάλλουν στην απαξίωση της.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν το αλαλούμ με την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία από τα κανάλια της ΕΡΤ, την αποστολή δημοσιογράφων και τεχνικών στα μέτωπα του πολέμου χωρίς βασικά μέσα προστασίας, το φιάσκο με τον ανύπαρκτο ανταποκριτή στη Μόσχα καθώς και το κλείσιμο των βραχέων τη στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση των ομογενών στην Ουκρανία.
«Για όλα αυτά, οι ιθύνοντες της Ε.Ρ.Τ. θεώρησαν πως πρέπει να ανταμείψουν εαυτούς -ακολουθώντας το παράδειγμα των διορισμένων μεγαλοστελεχών της ΔΕΗ- ώστε να μπορούν να συνεχίσουν, παχυλώς αμειβόμενοι, τη ραγδαία απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», καταλήγουν στην Ερώτησή τους προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν συγκεκριμένα τον κ. Οικονόμου:
  • Ποιο το κόστος των «χρυσών» μισθολογίων στον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., στα οποία αφορά η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εισηγήθηκε στους συναρμοδίους υπουργούς το Διοικητικό Συμβούλιο;
  • Πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις, πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης;
  • Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι θέσεις, που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «ειδικές κατηγορίες» προκειμένου να λάβουν τους παχυλούς μισθούς;
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητούν να κατατεθούν τα παρακάτω έγγραφα:
-Η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα συναρμόδια υπουργεία για την «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.», δυνάμει της παρ.7 του άρ.22 του ν.4354/2015, όπως αυτή προστέθηκε με τον νόμο Πέτσα-Λιβάνιου 4779/2021.
-Το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υποβλήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.