ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Mόνο πρόστιμο στη ρωσίδα δημοσιογράφο με το πλακάτ


Γλίτωσε τα χειρότερα λόγω του φόβου της Μόσχας για τις αντιδράσεις

Το ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (280 δολάρια) στη ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα, κρίνοντάς την ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαμαρτυρίας όταν εκείνη διέκοψε ζωντανό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προφανώς το Κρεμλίνο ζύγισε τις αντιδράσεις διεθνώς που πιθανότατα θα προκαλούσε μια βαριά καταδίκη της δημοσιογράφου μετά και την έκταση που πήρε το γεγονός...
Στο διάσημο πλέον ανα την υφήλιο στιγμιότυπο, η Οβσιανίκοβα, υπάλληλος του Channel One, κράτησε μια πινακίδα πίσω από έναν παρουσιαστή του στούντιο που διάβαζε τις ειδήσεις στο Channel One το βράδυ της Δευτέρας και εμφάνισε ένα πανό με συνθήματα που καταδίκαζαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε το δικαστήριο της περιφέρειας Οστάνκινο της Μόσχας.
Εφόσον η δημοσιογράφος κρινόταν ένοχη, όπως και έγινε, θα μπορούσε να της επιβληθεί, κατ’ ανώτατο όριο, ποινή φυλάκισης 10 ημερών.
Και αυτό διότι η Οβσιανίκοβα δεν κατηγορήθηκε για διάδοση «ψευδών πληροφοριών» που αφορούν τον στρατό. Ενα τέτοιο αδίκημα θα τιμωρείτο με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.