ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Πέμπτοι πιο κακοπληρωμένοι στον κόσμο οι Έλληνες εργαζόμενοι


Στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς κατατάσσονται οι Έλληνες εργαζόμενοι σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η μεγάλη έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας «Lensa». Η έρευνα έγινε από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Στην κρυφή λίστα με τους πιο κακοπληρωμένους λαούς, είναι το Μεξικό. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Μεξικανοί εργάζονται τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα και παίρνουν τον χαμηλότερο ωρομίσθιο. Εργάζονται 40 ώρες και 48 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και πληρώνονται 7 δολάρια και 64 σεντς την ώρα.
Στην αμέσως επόμενη θέση είναι οι Χιλιανιοί εργαζόμενοι. Δουλεύουν 35 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα και αμείβονται με 14 δολάρια και 64 σεντς. Ακολουθούν οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι.
Στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων είναι οι Έλληνες. Εργάζονται 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα κατά μέσο όρο και παίρνουν 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα.



Οι Έλληνες δουλεύουνε πολύ και πληρώνονται λίγο. Σε αντίθεση οι Ισλανδοί, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου , οι Δανοί και οι Γερμανοί, δουλεύουν κατά πολύ λιγότερο και αμείβονται κατά πολύ περισσότερο. Ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Πορτογάλοι, και σε καλύτερη μοίρα είναι οι Πολωνοί, οι Εσθονοί και οι Λιθουανοί.
Αντίθετα, οι πιο καλοπληρωμένοι του κόσμου είναι πρώτα οι Ισλανδοί. Εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα. Μετά είναι οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, οι Δανοί, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί και οι Γερμανοί.