ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Καλά τους κάνουν!


Κρύβει λόγια ο Κυριάκος όταν ανακοινώνει στη Βουλή το πεντακοσάρικο, που αναβλήθηκε λόγω... Τσίπρα, για τους απείθαρχους. Το ίδιο κι όταν διαφημίζει το ειδικό αστυνομικό σώμα για τα πανεπιστήμια.  Ή όταν εξαγγέλλει διά του αρμοδίου υπουργού άλλο ειδικό αστυνομικό σώμα.. για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Ή όταν επαίρεται για τις εφόδους της αστυνομίας παντού όπου αυθαδιάζει η νεολαία.

Προφανώς και η καταστολή, ο νόμος κι ο αστυνόμος είναι στο DNA τους. Προφανώς επίσης, οι πολιτικές που ασκούν χρειάζονται το αστυνομικό ματσούκι για να επιβληθούν. Υπάρχει, όμως, κι εκείνο που αυτοί δεν θέλουν να πουν κι εμείς πολλές φορές δεν θέλουμε να δούμε: το άτυπο, αλλά ισχυρό κίνημα «Καλά τους Κάνουν». Το φαιό εκείνο της κοινωνίας που συγκινεί και οιστρηλατεί ο χαιρέκακος έπαινος: «Καλά τους κάνουν!».

Καλά τους κάνουν τους φοιτητές, που, αντί να κοιτάζουν τα μαθήματά τους, ξοδεύονται και ξοδεύουν τα λεφτά του κράτους και του μπαμπά τους σε διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια και αναρχικές εκδηλώσεις.

Καλά τους κάνουν τους πανεπιστημιακούς, που δεν θέλουν την αστυνομία της Κεραμέως. Αυτοί, με την ανοχή τους, είναι ένοχοι για την παραβατικότητα μέσα στις σχολές, όπου θα έπρεπε να βασιλεύουν η τάξις και η πειθαρχία. Και καλώς είπε ο  Άδωνις ότι αν δεν θέλουν ειδικούς φρουρούς στα αμφιθέατρα, πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τις ζημιές.

Καλά τους κάνουν τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πληρώνουν μισθούς πείνας. Κι ακόμα καλύτερα που τους αφήνουν απλήρωτους. Διότι είναι άχρηστοι - όσο είμαστε γεροί. Κατηγορούμενοι -φακελάκια κ.λπ.- όταν είμαστε άρρωστοι. Γενικώς επιζήμιοι γιατί έχουν βολευτεί μαζί με όλους τους κηφήνες στο Δημόσιο.

Καλά τους κάνουν όσους δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία. Διότι αυτοί φταίνε που δεν μπορεί να μπει φραγμός στον κορωνοϊό. Αυτοί, και όχι η κυβέρνηση, οι αρχές, η αστυνομία, είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης και άξιοι παραδειγματικής τιμωρίας.

Καλά τους κάνουν τους πρόσφυγες που και παρανομούν, και κλαίγονται. Τους πούστηδες που θέλουν και να παντρεύονται. Τους μελαψούς που και εισβάλλουν στην Ελλάδα, και απαιτούν διάφορα. Τους τεμπέληδες που βολεύονται με επιδόματα. Τους μικρομεσαίους που διαμαρτύρονται ότι δεν κάνει τίποτσ η Πολιτεία γι’ αυτούς, ενώ δεν κάνουν τίποτα αυτοί για την Πολιτεία.

Αυτό το κίνημα «Καλά τους Κάνουν», τοξικό στον φανατισμό του, θα το έχετε σίγουρα συναντήσει. Αυτό λοξοκοιτάζει ο Κυριάκος όταν εμφανίζεται ως αρχάγγελος της τάξεως. Πρέπει να δέρνει. Το επιβάλλουν η πολιτική και οι αρχές του. Αλλά θέλει και να το δείχνει, γιατί το ξύλο σε ανυπάκουους ευφραίνει τους υπάκουους. Και τους στέλνει στην κάλπη του...

 Θανάσης Καρτερός / Aυγή (17.01.2021)