ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας στον «Νεολόγο»: Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές


Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μιλάει στην αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
Ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης, σημειώνοντας ότι.. «δεν μπορεί η Ελλάδα να καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ, να θρηνεί 4.500 ανθρώπους από την αρχή μάλιστα του 2ου lockdown, να σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις και η μία διάψευση να διαδέχεται την άλλη για τον εμβολιασμό και ο κ. Μητσοτάκης να λέει "τα κάναμε όλα καλά”». Ζητεί, μάλιστα, «να βρεθούν οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα τραπέζι, παρουσία των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στόχο έχει να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τη σκληρή πραγματικότητα» και «όχι αυτή που κρύβεται πίσω από τα λόγια ενός ανέμελου πρωθυπουργού ή πολύ περισσότερο από την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργείται από έναν πρωτοφανή στα χρονικά προπαγανδιστικό μηχανισμό».
Σχετικά με την αναβάθμιση του ΕΣΥ υπογραμμίζει, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση. Μάλιστα, στον προϋπολογισμό του 2021 έχει προβλέψει μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά περίπου 600 εκατομμύρια» και πως , «ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε ασχοληθηκε με την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, πολύ απλά γιατί στον πυρήνα της ιδεολογίας και του κόμματός του είναι η ιδιωτικοποίησή του».

Η πρόβλεψη του για την οικονομία είναι ότι, «με την οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη οδηγούμαστε σε de facto επαναφορά των μνημονιακών συνθηκών».
Σχετικά με τα σενάρια εκλογών, «μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Νέα Δημοκρατία μας φέρνει ξανά στο χείλος της καταστροφής. Είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο. Επομένως, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».
Για τα ελληνοτουρκικά και την έναρξη διερευνητικών, αφού διαπιστώνει, «οι συνθήκες υπό τις οποίες επανεκκινούνται οι διερευνητικές είναι αρνητικές για τη χώρα μας», διευκρινίζει «στηρίζουμε την επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», αλλά προειδοποιεί ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι κάθετη απέναντι σε οποιαδήποτε συζήτηση για δήθεν «γκρίζες ζώνες» ή «αποστρατιωτικοποιμένα νησιά» ή πιέσεις τρίτων για ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας».