ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Είναι ο Βελόπουλος δημοσιογράφος;


Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε επιστολή της και τι απαντά η Ε.Λ για τον Κωστίδη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» απέστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου  Βελόπουλου κατά του δημοσιογράφου.. ανταποκριτή στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για την τοποθέτησή σας κατά του συναδέλφου Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος επί χρόνια εργάζεται στην Τουρκία, ως ανταποκριτής του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», πολλές φορές και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και ιδιαίτερα για την προτροπή σας προς τον Πρωθυπουργό να παρέμβει στους εργοδότες του «ώστε να τον ανακαλέσουν στην τάξη».
Όπως γνωρίζετε και ο ίδιος, με την ιδιότητά σας του δημοσιογράφου, πρώτιστο καθήκον όλων όσοι υπηρετούμε την ενημέρωση είναι η μεταφορά των ειδήσεων και των πληροφοριών απρόσκοπτα, υπακούοντας σε όλους τους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επί χρόνια ο συνάδελφος υπηρετεί αυτές τις αξίες με σεβασμό και επαγγελματισμό».

Η απάντηση

Η Ελληνική Λύση απαντά με ανακοίνωσή της στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών: 
"Ο κ. Βελόπουλος απάντησε στην πρωτολογία του πρωθυπουργού"
"Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της ολομέλειας της βουλής για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, προδήλως ακούσια και χωρίς σκοπιμότητα, παραλείπει το επίμαχο απόσπασμα από την πρωτολογία του πρωθυπουργού, στο οποίο και απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ήταν απάντηση στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί 'φερέφωνων' της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Και της προτροπής του Έλληνα πρωθυπουργού στα ελληνικά ΜΜΕ ώστε να "αυτολογοκρίνονται" προκειμένου να μην παρουσιάζουν τις τουρκικές θέσεις. Όπως η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει, η ΕΣΗΕΑ δεν ζήτησε την άποψη του κόμματος ή του προέδρου του πριν εκδώσει την ανακοίνωση, γεγονός που θα απέτρεπε την συγκεκριμένη παράλειψη", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.