ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

H ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τις επιθέσεις στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσούμαρη


Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνονται ολοένα και πιο συχνές οι απόπειρες ηθικής εξόντωσης του μέλους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, κ. Χρήστου Τσούμαρη από γνωστό αθλητικό παράγοντα της Λάρισας, ο οποίος πιθανότατα ενοχλείται από την κριτική που.. υποχρεούται να κάνει κάθε επαγγελματίας δημοσιογράφος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, θέλει να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:
  • Όπως το σύνολο των δημοσιογράφων - μελών της Ένωσης μας, έτσι και ο συνάδελφος Χρήστος Τσούμαρης, είναι καταξιωμένος στην τοπική κοινωνία από την μακρόχρονη επαγγελματική διαδρομή του, η οποία χαρακτηρίζεται από την ηθική ακεραιότητα και τη συνέπεια του στη δημοσιογραφική δεοντολογία.
  • Η Ένωση Συντακτών δεν μπορεί να δεχθεί την αμφισβήτηση του χαρακτήρα των μελών της, όσο σκληρή κριτική κι αν κάποιος υφίσταται. Όποιος νιώθει ότι αδικείται από την κριτική, μπορεί να προσφύγει στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ή στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί όμως να αποπειράται να αποδομήσει την προσωπικότητα τους με πληροφορίες και χαρακτηρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  • Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη μας βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίστοιχες πρακτικές. Για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους είναι συνηθισμένο, όσοι δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, να τους αντιμετωπίζουν με πομφόλυγες και φληναφήματα. Δεν λύγισαν, ούτε τώρα θα λυγίσουν. Για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί τους στηρίζει η κοινωνία, η εργασία τους και το σωματείο τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Χρήστο Τσούμαρη.
Ενημερώνουμε λοιπόν, όσους μετέρχονται ανορθόδοξους τρόπους για να πλήξουν τους καταξιωμένους συναδέλφους μας, ότι θα βρουν και εμάς απέναντι τους…