ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

450 εργαζόμενοι του ΔΟΛ, πολλοί εξ’ αυτών απολυμένοι, παραμένουν απλήρωτοι


Έμπρακτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στους πρώην εργαζόμενους του ΔΟΛ
για την καταβολή αποζημιώσεων 

Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) πραγματοποίησαν την σήμερα το πρωί οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εργασίας,.. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ψηφιακής Πολιτικής – Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά.
Στην συνάντηση συμμετείχαν η Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, Α' Αντιπροεδρος ΕΣΗΕΑ, Αγγελική Γυπάκη, Β' Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ​, Γιώργος Βότσκαρης, μέλος ΔΣ​ ΕΣΗΕΑ, Κώστας Παπαδής και Κώστας Ντελέζος, εκπρόσωποι εργαζομένων δημοσιογράφων στον ΔΟΛ.
Οι εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων στα «Νέα» και το «Βήμα» (Κ. Ντελέζος και Κ. Παπαδής αντίστοιχα) ενημέρωσαν αναλυτικά, μέσω τηλεδιάσκεψης, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως 450 εργαζόμενοι του ΔΟΛ, πολλοί εξ’ αυτών απολυμένοι, παραμένουν απλήρωτοι, παρά την υποχρέωση του ειδικού διαχειριστή να καταβάλλει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Ανέφεραν πως παρά τις 22 πρωτόδικες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν το αίτημά τους, οι τράπεζες δεν προχωρούν στην πληρωμή των εργαζομένων. Παράλληλα, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ζήτησε τη στήριξη και τη συνεργασία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό εργασιακό ζήτημα.
Οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, εκδήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στα δίκαια αιτήματα των πρώην εργαζομένων του ΔΟΛ για την καταβολή των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους και τόνισαν την ανάγκη άμεσης κατάθεσης από την κυβέρνηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.