ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαγνώστηκαν θετικοί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου


Τουλάχιστον 12.400 Ισραηλινοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,6% των πολιτών (189.900) που έκαναν τεστ μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης. Μάλιστα μεταξύ των 12.400 υπήρχαν.. και 69 πολίτες που είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν 5.348 εμβολιασμένοι σε σύνολο 100.000, ποσοστό 5,4%.
Ακόμη 5.585 διαγνώστηκαν θετικοί την περίοδο μεταξύ της 8ης και 14ης ημέρας μετά τον εμβολιασμό τους, ενώ θετικοί διαγνώστηκαν άνθρωποι και μετά την περίοδο αυτή.
Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί σχεδόν 2,5 εκατομμύρια πολίτες (σχεδόν 2% το πληθυσμού του), εκ των οποίων οι 300.000 έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση.

Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί ενώ έχουν εμβολιαστεί, οι ειδικοί ακόμα δεν μπορούν να το αξιολογήσουν, αν και σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο εμβολιασμός αναμένεται να μειώσει κυρίως τον αριθμό των μολύνσεων βραχυπρόσθεσμα, αλλά «μακροπρόθεσμα πολίτες ακόμη και 60 ετών, ακόμη και αν κάνουν το εμβόλιο μπορεί να ασθενήσουν σοβαρά, μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία με μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών».

Η έκθεση επίσης προειδοποιεί για τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, αναφέροντας ότι η βρετανική παραλλαγή «κυκλοφορεί μεταξύ του πληθυσμού του Ισραήλ σε μεγάλο ποσοστό», ενώ η βραζιλιάνικη παραλλαγή «είναι περισσότερο μεταδοτική, μπορεί να προκαλέσει επαναμόλυνση και να συνιστά πρόκληση για τα υπάρχοντα εμβόλια».
Ωστόσο, τονίζει, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμη μένει να εξεταστεί από τους επιστήμονες.
Κάνοντας δε συγκρίσεις με την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αυστρία, η έκθεση αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει περισσότερες ημερήσιες μολύνσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όπως και σε σχέση και με τα τεστ που πραγματοποιεί.

Το Ισραήλ, αν και βρίσκεται στο τρίτο lockdown, έχει διαρκή αύξηση των κρουσμάτων και με την εκστρατεία εμβολιασμού σε πλήρη εξέλιξη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 80.663 και έχουν χάσει τη ζωή τους 4.044 άνθρωποι. Στη Δυτική Όχθη τα ενεργά κρούσματα είναι 5.493 και οι θάνατοι 1.395, και στη Γάζα υπάρχουν 6.259 ενεργά κρούσματα και 487 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. - πηγή: efsyn.gr