ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ρένα Κουβελιώτου: Η αξονική μου έδειξε την εικόνα ενός εγκεφάλου ηλικιωμένου


Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα "Μεσάνυχτα" ήταν το βράδυ της Τετάρτης η Ρένα Κουβελιώτη, που αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της. Η δημοσιογράφος του Alpha και συγγραφέας περιέγραψε την πρώτη φορά που έπαθε κρίση απόλυτης αμνησίας, εξηγώντας.. το πώς αισθάνθηκε όταν για μερικά λεπτά δεν ήξερε ποια είναι και πού βρίσκεται.
«Το έπαθα όταν είχα γυρίσει από ρεπορτάζ και ήμουν στην αίθουσα σύνταξης. Ήταν μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατέβηκα στο γραφείο και… δεν θυμάμαι μετά. Λιποθύμησα , ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ και μου έκαναν αξονική.
Αρχικά θεώρησαν ότι είναι λάθος και μπέρδεψαν τις αξονικές γιατί στον ίδιο χώρο ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η αξονική μου δηλαδή έδειξε μια εικόνα ενός εγκεφάλου ηλικιωμένου. Μετά ήρθε η επιβεβαίωση και μου είπαν πως πρέπει να το ψάξω γιατί υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι τότε δεν είχα κανένα σύμπτωμα αλλά δεν ήταν και η μνήμη το δυνατό μου σημείο.
«Θορυβήθηκα όταν άρχισα να παθαίνω τις κρίσεις. Την πρώτη φορά τρόμαξα. Σαν να πέφτει μαύρο. Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε πού πηγαίνω, ούτε από που ξεκίνησα, ούτε ποια είμαι. Τίποτα. Μαύρο. Αν με ρωτήσουν ποια είμαι, δεν ξέρω να απαντήσω, για αυτό έχω βάλει και σε διάφορα σημεία καρτελάκι με τα στοιχεία μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ρένα Κουβελιώτη.