ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ποιοι είναι οι... πέφτουλες;


Tο θέμα «Μπεκατώρου», με ό,τι το ακολούθησε, περνάει δυναμικά σήμερα και στον Τύπο –μετά από τα σάιτ, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Τα μισά πρωτοσέλιδα της ημέρας έχουν βασικό τους θέμα την καταγγελία που έκανε, με δύναμη ψυχής, η Ολυμπιονίκης. Δύο από αυτά είναι των Νέων και της.. Εφημερίδας των Συντακτών και τρία των ισάριθμων εφημερίδων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ευρύτερων, μη πολιτικών, θεμάτων –συχνά «πιπεράτων». Βέβαια κάποιοι τίτλοι, υπότιτλοι και χτυπήματα είναι, κατά τη συνήθη επιλογή των τελευταίων, γαργαλιστικοί για τη ροζ περιέργεια του αναγνώστη, όπως το «Μου ζήτησε να κατεβάσω το μαγιό μου» (βασικός τίτλος στη Star) και το «Ποιος την έπεφτε σε ποια» (μικρό χτύπημα στην On Time). Για το τελευταίο δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν στις εσωτερικές σελίδες ονόματα για τους... πέφτουλες και τις αθλήτριες-στόχους τους.
Τα Νέα στο βασικό τους πρωτοσέλιδο κάνουν λόγο «Χιονοστιβάδα καταγγελιών». Ανάμεσα στα σχετικά θέματα και δύο με τη Νίκη Μπακογιάννη («Το μυαλό και το σώμα δεν το ξεχνάει ποτέ») και της Σοφίας Σακοράφα («Πατριαρχία, η αιτία των βιασμών»). Η Εφημερίδα των Συντακτών, σε μια δυναμική προβολή, γράφει στο βασικό της θέμα «Ανοίγουν στόματα, σπάει το απόστημα – Η Σοφία Μπεκατώρου δείχνει τον δρόμο» και έχει εικονογράφηση με το «Me too» που το κρατάνε δυο γυναικεία χέρια. Το «Ανοίγουν στόματα» (με τη συμπλήρωση «κλείνουν σπίτια») είναι ο τίτλος και της OnTime. Ο τίτλος της Espresso είναι «Σεξουαλικά αρπακτικά» και ο υπέρτιτλος «Αθλήτριες έρμαια στις βρόμικες ορέξεις παραγόντων και γιατρών».
Δεύτερο θέμα αποτελούν στον Ελεύθερο Τύπο οι καταγγελίες Μπεκατώρου και οι συνακόλουθες άλλων αθλητριών, μικρό χτύπημα στη Δημοκρατία, ενώ ουδεμία αναφορά έχει η Κόντρα –και αυτό προκαλεί εντύπωση. Στην Εστία επίσης δεν υπάρχει προβολή της είδησης (αλλά η εφημερίδα έχει άλλη φιλοσοφία στα πρωτοσέλιδα χτυπήματα), ενώ γενικότερα με το θέμα καταγίνεται η επιφυλλίδα του Δημήτρη Καπράνου που έχει τίτλο «Να διαφυλάξουμε το κύρος της Ιστιοπλοΐας».
- από το harddog