ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αυξήθηκαν κατά 19 οι υποδιευθυντές στην ΕΡΤ..

..και αντίστοιχα αυξήθηκαν αμοιβές και επιδόματα


* Ότι μπλόκαρε το Twitter τον λογαριασμό του απερχομένου προέδρου Τραμπ, το ξέρουμε όλοι και όλες.
Όπως πιθανόν γνωρίζουμε ότι επιφυλάξεις εξέφρασαν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός.. Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό ΛεΜέρ.
Μπλα μπλα μπλα δημοκρατία, μπλα μπλα μπλα απόφαση του κοινοβουλίου και όχι καθεμιάς πλατφόρμας, μπλα μπλα μπλα ψηφιακή ολιγαρχία.
Και πάει λέγοντας. Διαφωνίες επί της αρχής που λένε και για τα νομοσχέδια…
* Ενώ όμως οι πολιτικοί των μεγάλων δυνάμεων αρκέστηκαν σε καυστικές παρατηρήσεις, στην Πολωνία το πάνε ένα βήμα παραπέρα:
Οσονούπω περνάει νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο της Βαρσοβίας, που θα επιτρέπει στους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να στείλουν στον αγύριστο έναν λογαριασμό μόνο αν μπορούν να αποδείξουν ότι παραβιάζει τους νόμους της χώρας.
Επιπλέον θα συγκροτηθεί ένα πενταμελές «Συμβούλιο Ελευθερίας του Λόγου», που θα εξετάζει τις διαμαρτυρίες όσων χρηστών βάζουν τις φωνές επειδή ο λογαριασμός τους αδρανοποιήθηκε ή λογοκρίθηκε.
Σε περίπτωση που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνηθούν να συμμορφωθούν με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων που μπορούν να φτάσουν ως τα δέκα μύρια ευρώ.
* Όλα αυτά ακούγονται σχετικώς νορμάλ, ως την ώρα που κάποιος θυμηθεί ότι στην Πολωνία κυβερνούν αφενός η άκρα δεξιά και αφετέρου η καθολική εκκλησία. Βάλτε και στην εξίσωση τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι ότι «έχει παραγίνει το κακό με την πολιτική ορθότητα» και αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν μαγειρεύεται για να μην εμφανίζονται φαινόμενα λογοκρισίας αλλά για να μην βουλώνουν οι γίγαντες της κοινωνικής δικτύωσης τα στόματα των τραμπιστών στην Πολωνία.
Και αναρωτιέμαι πότε θα φτάσει και στη χώρα μας η μόδα…
* Διαβάζω, παρεμπιπτόντως, στο «Παρόν» ότι στην ΕΡΤ θα δημιουργηθούν άλλες 19 υποδιευθύνσεις με τους ανάλογους υποδιευθυντές και την αντίστοιχη αύξηση αμοιβών και επιδομάτων.
Τι να σας πω παιδιά, τέτοια κουτοπονηριά ούτε στην Κουτσούφλιανη δεν έχω δει!

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Χρήστου Ξανθάκη από το newpost