ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Εκρηκτικά» δίδυμα...


Η παλιά κυβέρνηση είχε ουκ ολίγα προβλήματα μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Να δούμε πώς θα κινηθεί η νέα. Ενα ενδιαφέρον δίδυμο είναι το «Μηταράκης – Βούλτεψη», καθώς και οι δύο έχουν δείξει πως αν είναι να συγκρουστούν δεν θα διστάσουν. Σίγουρα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα.. και στο «Μενδώνη – Γιατρομανωλάκης», καθώς υπουργός και υφυπουργός είναι δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι.
****
Μακράν η πιο ενδιαφέρουσα συγκατοίκηση είναι, ωστόσο, αυτή των Βορίδη – Πέτσα. Ο υπουργός εκλέγεται στα ανατολικά της Αττικής, περιφέρεια στην οποία ενδιαφέρεται να πολιτευτεί και ο αν. υπουργός Εσωτερικών. Το ερώτημα είναι εάν στη μάχη του σταυρού θα είναι σύμμαχοι ή αντίπαλοι. Η ιστορία έχει δείξει πάντως ότι ο Βορίδης δεν παίζει «δισταυρία», όπως λέγεται στην εκλογική αργκό.
***
Ο Ν. Γιατρομανωλάκης δεν πρόσκειται ως γνωστόν στη Ν.Δ., διατηρεί όμως από το παρελθόν μια ισχυρή φιλία με ένα βουλευτή του κόμματος. Πρόκειται για τον Δ. Καιρίδη, με τον οποίο συνέπεσαν στο Χάρβαρντ, όταν ο βουλευτής ήταν λέκτορας στη Σχολή Πολιτικών Επιστηµών John F. Kennedy School of Government και ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού σπούδαζε στο ίδιο πανεπιστήμιο.

- από το Θεωρείο της «Καθημερινής»