ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ιστορίες σεξισμού με επίκεντρο τo ελληνικό Κοινοβούλιο


Μπορεί ένα οδυνηρό περιστατικό να σφραγίσει τη ζωή σου; Μπορεί η σιωπή να επουλώσει το τραύμα; Και μετά το πέρας ενός τραυματικού βιώματος, ενοχές, πόνος κι ένας αέναος κύκλος σιωπής. Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τον κύκλο της σιωπής της, κατήγγειλε τον βιασμό της.. και μαζί της συμπαρέσυρε ένα ορμητικό κύμα αποκαλύψεων από γυναίκες που παραδέχτηκαν δημόσια την σεξουαλική τους παρενόχληση που βρίσκεται παντού και χτυπά αδιάκοπα και αδιάκριτα. Την συναντάμε σε πάγκους γυμναστηρίων, σε Πανεπιστημιακά έδρανα, σε χώρους εργασίας και θεάματος, στο πάρκο και στο εργοστάσιο.
Και από την άλλη υπάρχει κι ένας άλλος εχθρός για τις γυναίκες, όχι τόσο επικίνδυνος αλλά εξίσου ύπουλος και καταστροφικός: Λέγεται σεξισμός και τον συναντάς στα υποτιμητικά βλέμματα των ανδρών, στο «Κάτσε να σου τα εξηγήσω καλύτερα εγώ», στις διακρίσεις εναντίον των γυναικών. O σεξισμός είναι ορατός ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου, ενίοτε, μια γυναίκα πολιτικός αντιμετωπίζεται ως «καλτσοδέτα», ή σχολιάζεται περισσότερο για το μπλουζάκι που φορά παρά για τον πολιτικό λόγο που εκφέρει.
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή MEGA STORIES ακούει ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβαν χώρα στο θέαμα και τον αθλητισμό αλλά και ιστορίες σεξισμού με επίκεντρο το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στην εκπομπή είναι αποκαλυπτικές, θαρραλέες αλλά πάνω από όλα αποφασισμένες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα: Σπάμε την σιωπή, καμία ανοχή. Ο χρόνος για την καταπολέμηση του σεξισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης έφτασε. Μετράμε αντίστροφα!
Στην εκπομπή εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Έφη Αχτσιόγλου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Νόνη Δούνια, Εύα Καϊλή, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ζέττα Μακρή, Μάνια Bikof, Πέτη Πέρκα, Έρρικα Πρεζεράκου, Τόνια Σωτηροπούλου, Ραλλία Χρηστίδου
MEGA STORIES
ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:20
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: GAP Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου